Mano Gargždai



Klaipėdos rajono savivaldybė krepšinio klubo „Gargždai“ neperims dėl skolų dydžio

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
BC „Gargždai“ feisbuko nuotr. BC „Gargždai“ feisbuko nuotr.

Šiandien, krepšinio klubo savininkui Ovidijui Jakubaičiui Savivaldybei pateikus finansinius dokumentus, paaiškėjo, kad klubo skolos šiuo metu siekia beveik 260 tūkstančių eurų. Savivaldybei tai – per didelė finansinė našta, nes reikėtų padengti ne tik jau dabar esančias skolas, bet ir numatyti dar papildomų lėšų biudžete, preliminariais skaičiavimais – apie ketvirtį milijono, kad klubas galėtų baigti šį sezoną. Savivaldybė, siekdama gelbėti klubą, siūlė LKL dar vieną išeitį – perimti tik esamiems žaidėjams ir treneriams esančias skolas, kurios šiuo metu siekia kiek daugiau nei 80-imt tūkstančių eurų ir perduoti LKL licenciją, tačiau lyga nepritarė tokiam pasiūlymui.

 

Priminsime, kad praėjusią savaitę Taryboje turėjo būti svarstomas klausimas dėl klubo perėmimo. Tačiau jis iš darbotvarkės vienbalsiai išimtas, nes klubo savininko pateiktos susikaupusios skolos iki 2024 m. sausio 23 d. apie 160-imt tūkstančių eurų sukėlė abejonių, jog tai ne visi klubo įsipareigojimai. Šiandien paaiškėjo, kad šios abejonės buvo pagrįstos. Klubo savininkui pateikus finansinius dokumentus, tapo aišku, kad skolos ženkliai didesnės nei savininkas nurodė prieš savaitę – jos siekia kiek daugiau nei 258 tūkstančių eurų.

Sprendimas nebeperimti klubo priimtas ne tik dėl skolų dydžio, bet ir dėl to, kad su šiomis skolomis Savivaldybė tvarkytis paliekama viena. LKL atmetė ir dar vieną siūlomą Savivaldybės išeitį – perimti tik esamiems žaidėjams ir treneriams esančias skolas, kurios šiuo metu siekia kiek daugiau nei 80-imt tūkstančių eurų ir perduoti LKL licenciją.Šis variantas, tam pritarus Klaipėdos rajono savivaldybės tarybai, galėjo išgelbėti klubą ir leisti jam toliau žaisti LKL lygoje, tačiau Savivaldybė buvo pastatyta prieš faktą – arba visos skolos, arba nieko.

Klaipėdos rajono savivaldybė primena, kad pagal aukšto sportinio meistriškumo programą 2023 m. krepšinio klubui skyrė 300 tūkst. eurų, o gruodį – papildomai dar 45 tūkst. eurų. 300 tūkstančių eurų programoje krepšiniui buvo numačiusi ir šiais metais, tai yra pusė klubo biudžeto, kurio reikalauja LKL, kad klubas galėtų žaisti aukščiausioje šalies krepšinio lygoje. Likusią dalį klubas privalėjo susirinkti iš privačių rėmėjų.

Klaipėdos rajono savivaldybė pažymi, kad savo įsipareigojimus vykdė. Skyrė finansavimą, o klubui susidūrus su finansiniais sunkumais ieškojo būdų, kaip jį gelbėti, tačiau Savivaldybės siūlytoms alternatyvoms nebuvo sulaukta pritarimo.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 91 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,