Mano Gargždai



5 apsipirkimo mitai, kurie trukdo sutaupyti: kokie jie?

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Įmonės nuotr. Įmonės nuotr.

Daugelis žmonių, apsilankę parduotuvėje, nori ne tik įsigyti suplanuotus produktus, bet ir sutaupyti. Deja, kartais koją šiam tikslui pakiša niekuo nepagrįsti mitai ir klaidingi įsitikinimai. Panagrinėkime juos – neabejojame, kad tai padės apsipirkti pigiau ir išmaniau!

 

1 mitas: visada verta rinktis pigiausių prekės ženklų gaminius

Nors pigiausių prekės ženklų (kurie neretai priklauso konkrečiam prekybos centrui) gaminiai iš tiesų yra pigesni, mitas, kad tai – vienintelis Jūsų biudžetą saugantis pasirinkimas.

Išpardavimai, lojalumo programos ir specialūs nuolaidų kuponai itin palankiomis kainomis leidžia įsigyti ir tuos gaminius, kurių įprasta kaina yra brangesnė. Geriausius pasiūlymus rasite Akcijos.lt puslapyje.

 

2 mitas: perkant prekes dideliais kiekiais visada sutaupoma

Pirkimas urmu gali būti protingas žingsnis, tačiau tai nėra universalus sprendimas. Pavyzdžiui, neapsiskaičiavus ir nusipirkus per didelį kiekį greitai gendančių produktų, gresia maisto švaistymas ir veltui išleisti pinigai. Todėl keliaujant apsipirkti, atidžiai įvertinkite atskiras prekes. Apsvarstykite, kiek greitai gendančių gaminių sutalpinsite savo šaldytuve / šaldiklyje ir palyginkite kainas. Tai padės įvertinti, ar įsigyti daug produktų vienu metu apsimoka.

 

3 mitas: lojalumo programos nedaro reikšmingo skirtumo

Daugelis parduotuvių siūlo lojalumo programas, kurios jų dalyviams suteikia išskirtines nuolaidas ir asmeninius pasiūlymus. Laikui bėgant šių programų dėka galima ženkliai sutaupyti. Praktika rodo, kad lojalumo programos gali sumažinti išlaidas maistui ir kitoms svarbioms prekėms.

 

4 mitas: švieži produktai visada brangūs

Nors šviežių produktų kainos gali svyruoti priklausomai nuo metų laiko, mitas, kad jos visada yra aukštesnės nei perdirbti produktai ar šaldytos alternatyvos. Pavyzdžiui, sekant parduotuvių skelbiamas akcijas ir perkant sezoninius vaisius, daržoves, renkantis Lietuvos ūkininkų gaminius, juos galite įsigyti už tikrai patrauklią kainą.

 

5 mitas: savaitės meniu planavimas atima per daug laiko

Patiekalų planavimas į priekį yra vienas geriausių būdų sutaupyti pinigų maistui ir nebūtinai atima daug laiko. Kas savaitę skirdami šiek tiek dėmesio valgio planavimui, pirkinių sąrašo sudarymui ir maisto likučių sunaudojimui, tikrai išlošite. Tai darant sumažinsite tikimybę impulsyviai nusipirkti Jums nereikalingų produktų ir išvengsite maisto švaistymo.

 

 

Reklama.

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 79 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,