Mano Gargždai



Šalia Gargždų atidarė didžiausią šalyje saulės parką elektrą gaminantiems vartotojams

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Įmonės nuotr. Įmonės nuotr.

Netoli Gargždų veikti pradeda energetikos sprendimų bendrovės „Elektrum Lietuva“ įrengtas „Bičiulystės“ saulės parkas. Tai iki šiol stambiausias įmonės įgyvendintas saulės energetikos projektas, kurio galingumas siekia 13 megavatų (MW). Tokio galingumo saulės parko, kuris generuoja elektros energiją nutolusiems vartotojams, Lietuvoje dar nebuvo.

 

Žaliąją energiją gaminantis, beveik 10 mln. eurų vertės saulės parkas iškilo 20 hektarų teritorijoje. Planuojama, kad parkas per metus sugeneruos apie 14 820 000 kilovatvalandžių (kWh) elektros energijos – tiek jos užtektų aprūpinti maždaug 4 tūkst. vidutinių namų ūkių. Parką sudaro apie 20 tūkst. dvipusio (angl. bifacial) tipo saulės modulių, kurių kiekvieno galia siekia ne mažiau nei 640 vatų (W).

Elektros energija iš nutolusio saulės parko bus prieinama visiems elektrą gaminantiems vartotojams – tiek privatiems asmenims, tiek įmonėms ar valstybės institucijoms.

„Elektrum Lietuva“ vadovo Martyno Gigos teigimu, imdamasi didžiausio saulės parko projekto, bendrovė siekė reikšmingai prisidėti prie Lietuvos energetinės nepriklausomybės. Taip pat, skatinti tvarios elektros energijos vartojimą, plečiant atsinaujinančios energijos gamybos šaltinius šalyje.

„Praeitų metų trečią ketvirtį mūsų, kartu su visa „Latvenergo“ grupe, 77 proc. pagamintos energijos buvo iš atsinaujinančių šaltinių. Tikime, kad startavus „Bičiulystės“ parkui šie skaičiai dar labiau augs, o mes toliau reikšmingai prisidėsime prie šalies energetinės nepriklausomybės“, – teigia M. Giga.

Anot jo, vieta netoli pajūrio tokio dydžiui parkui pasirinkta atsižvelgiant į saulės apšvietos intensyvumą. Be to, įrengtų saulės modulių tipas parinktas, siekiant maksimaliai išnaudoti visus jų paviršius ir mažinti vartotojų priklausomybę nuo elektros kainos svyravimų rinkoje.

„Nuolat dirbame, kad galėtume patenkinti visuomenėje augantį tvarių sprendimų poreikį. Šio parko statybas ir veiklos pradžią lydėjo daug išbandymų, įpareigojusių koreguoti planus, o iškilę reguliaciniai iššūkiai tapo naudinga pamoka ateities projektams. Todėl esame be galo dėkingi klientams už kantrybę ir tikimės, kad jų prisijungimas prie parko taps saugumą ir stabilumą užtikrinančia investicija. Klientus prie parko jungti pradėsime jau artimiausiomis dienomis“, – sako bendrovės vadovas.

 

Apie bendrovę:

„Elektrum Lietuva“ yra didžiausios Baltijos šalyse žaliosios elektros gamintojos „Latvenergo“ (Latvija) antrinė įmonė, teikianti įvairius energetikos sprendimus buitiniams ir verslo klientams Lietuvoje. Beveik 80 proc. „Latvenergo“ pagamintos elektros energijos yra iš atsinaujinančių šaltinių. Bendrovė „Elektrum Lietuva“ šiuo metu tiekia elektrą daugiau nei 12 tūkst. įmonių, savo elektros tiekėju įmonę pasirinko daugiau kaip 200 tūkst. namų ūkių, įmonė tiekia dujas beveik 800 bendrovių, yra įrengusi virš 2000 saulės elektrinių bei šešis saulės parkus (29,7 MW). Vystomi nauji saulės ir vėjo parkai, kurių bendra galia sieks beveik 350 MW.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 496 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,