Mano Gargždai



Septyni citrinų panaudojimo būdai, apie kuriuos žino nedaugelis

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Asociatyvi Corbis nuotrauka Asociatyvi Corbis nuotrauka

Citrina yra itin universalus vaisius – ji suteikia gaivumo salotoms, desertams, kepiniams bei kitiems patiekalams. Šis vaisius taip pat yra vitamino C šaltinis, turi antibakterinių savybių, kūrių dėka gerinama kepenų veikla, stiprėja imuninė sistema. Įvairias citrinos dalis – sultis, žievelę, minkštimą – galima naudoti labai įvairiai, tačiau esama ir šio vaisiaus panaudojimo būdų, apie kuriuos žino nedaugelis.

 

 1.       Citrinos apsaugo maisto produktus nuo parudavimo.

Tam tikri vaisiai ir daržovės po žievės nuėmimo per labai trumpą laiką paruduoja. Viena iš priemonių, galinčių sustabdyti šį procesą – citrinos sultys. Nedidelį jų kiekį užlašinus ant vaisiaus galima apsaugoti ne tik obuolius, avokadus, bananus, bet ir bulves.

 

2.       Apsaugokite ryžius nuo sukibimo

Išvirti ryžiai yra linkę sukibti, ir tai gali sukelti nepatogumų valgant. Citrinų sultys – paprastas šios problemos sprendimas. Užtenka vos keletą lašelių įlašinti į vandenį, kuriame verdami ryžiai.

 

3.       Kad rudasis cukrus būtų minkštesnis

Didelę naudą virtuvėje teikia ne tik citrinų sultys, bet ir šio vaisiaus žievelė. Rudasis cukrus dažnai sukimba į gabalėlius, praranda purumą, sukietėja. To galima išvengt į indą, kuriame laikote rudąjį cuktų, įdėjus nedidelį gabalėlį citrinos žievelės su visiškai pašalintu vaisiaus minkštimu.

 

 4.       Kad salotos būtų traškios

Iš karto nesuvartojamos salotos dažnai suglemba, praranda savo traškumą, tad dėl prastos išvaizdos jas tenka išmesti.  Panaudojus citrinų sultis bei šlakelį vandens, šią problemą galima išspręsti. Suglebusius salotų lapus reikia pamerkti į dubenį su šaltu vandeniu, sumaišytu su citrinų sultimis, ir palikti šaldytuve vienai valandai. Lapeliai išsities ir vėl taps traškūs.

 

5.       Lengvai nulupti virtus kiaušinius – paprasta

Virti kiaušiniai dažnai būna prikibę prie lukšto, o tai itin apsunkina jo pašalinimą ir pablogina nulupto kiaušinio išvaizdą. Kad palengvintumėte šį procesą, prieš dedami į verdantį vandenį nuvalykite kiaušinius citrinos sultimis suvilgyta kempinėle. Tai apsaugos lukštą nuo skilinėjimo verdant kiaušinius bei palengvins lupimą.

 

6.       Suminkštinkite mėsą

Kad mėsa būtų minkštesnė, pakanka apšlakstyti ją citrinos sultimis

 

7.       Natūralus skonio stipriklis

Citrina puikiai tinka pagardinti padažams, sriuboms, sustiprina jūros gėrybių skonį.

 

     Parengta pagal expandedconsciousness.com informaciją.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 423 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,