Mano Gargždai



Klaipėdos rajono gimnazijos investuoja į mokinių ugdymą bei modernizuoja mokymo erdves

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Trys Klaipėdos rajono gimnazijos – Gargždų „Vaivorykštės“, Priekulės Ievos Simonaitytės ir Veiviržėnų Jurgio Šaulio − toliau įgyvendina Tūkstantmečio mokyklų programą. Investuojama ne tik į mokinius, jų žinių tobulinimą, bet ir kuriamos kokybiškos ugdymosi sąlygos – renovuojamos patalpos, kuriamos kitos modernios mokymosi erdvės.

 

Prie Tūkstantmečio programos Klaipėdos rajonas prisijungė kartu su dar dvidešimčia šalies savivaldybių. Šios programos įgyvendinimui rajone iš Europos socialinio fondo agentūros skirta bemaž 3 mln. eurų. Visos šios lėšos nukreiptos būtent trijų gimnazijųnaujų ugdymo erdvių, laboratorijų įrengimui, įrangai, mokinių ugdymo kokybės gerinimui bei mokytojų kvalifikacijos tobulinimui.

„Tūkstantmečio mokyklų programa yra puiki priemonė stiprinti mokinių pažangumą ir įsitraukimą į jiems įdomias veiklas, o taip pat ir ženkliai praturtinanti formalaus ugdymo programą. Labai svarbu yra tai, kad šis projektas padeda moksleiviams pritaikyti teorines žinias praktikoje ir taip atrasti save įvairiose srityse, susipažinti su kultūra, kūryba, puoselėti tarpusavio bendrystę ir norą kuo daugiau sužinoti. Esame dėkingi visiems, prisidedantiems prie šios programos gyvavimo, ir linkime sėkmės užbaigiant pradėtus darbus bei imantis naujų iššūkių“, – sako Klaipėdos rajono vicemerė Violeta Riaukienė.

Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijoje jau įrengtos robotikos ir gamtos mokslų laboratorijos, taip pat įkurta „FotoLabas“ erdvė, kur vyksta profesionalios fotografijos ir filmavimo užsiėmimai, ugdomas mokinių kūrybinis bei kritinis mąstymas.

Visi I−II gimnazijos klasių moksleiviai vykdo savęs pažinimo, bendravimo ir bendradarbiavimo įgūdžių stiprinimo programą –„Asmens ūgties dienoraštis“, kurios metu mokiniai atlieka savirefleksiją, padedančią geriau suprasti savo bei kito poreikius. Ši programa yra integruota į visų gimnazijų veiklą.

Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijoje programos lėšomis įrengtas pagalbos specialistų kabinetas, modernizuota biblioteka, skaitykla. Čia taip pat ėmė veikti teatro laboratorija, įkurta muzikos studija ir įsigyta instrumentų jos įveiklinimui.

Gimnazijoje veikianti visos dienos mokykla „Aš galiu“ įprasmina vaikus socialinėje veikloje, moko sveikos gyvensenos, krašto istorijos ir tarpusavio bendrystės.

Dėmesys skirtas ir ugdymosi aplinkos įvairovei – įrengtas kupolas, kur šiuolaikiškoje mokymosi erdvėje STEAM veiklomis užsiima ir jaunieji moksleiviai, ir vyresnių klasių mokiniai. Kupole įrengta „Saugaus interneto“ laboratorija – čia moksleiviai susipažįsta su kibernetiniu saugumu.

Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijos priestato statyba – taip pat Tūkstantmečio mokyklų programos projekto dalis. Sparčiai augantis statinys čia jau visai netrukus gimnazistus pasitiks naujomis klasių erdvėmis, aktų sale, gamtos, tiksliųjų ir socialinių mokslų bei informacinių technologijų laboratorijomis.

Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijoje Tūkstantmečio mokyklų programos lėšomis atnaujinta muzikos studija ir du technologijų kabinetai, įrengta fizikos-chemijos laboratorija. Emociškai nurimti vaikai gali ir naujai įrengtame sensoriniame kambaryje, čia vyksta ir logopediniai užsiėmimai.

Taip pat gimnazija vykdo tarpmokyklinį bendradarbiavimą – į gimnazijoje veikiantį gamtos mokslų kabinetą kviečiami mokiniai iš Vėžaičių ir Endriejavo mokyklų bei Judrėnų skyriaus.

Projektas „Tūkstantmečio mokyklos I“ vykdomas iki kitų metų vasaros.

Daugiau apie įgyvendinamą projektą – ČIA.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 102 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,