Mano Gargždai



Savaitės orai: kai kur temperatūra pakils iki 26 laipsnių

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Edvardo Gelžinio nuotr. Edvardo Gelžinio nuotr.

Pirmadienio dieną per šalį slinks šiltasis atmosferos frontas. Debesuotumas numatomas nepastovus, ilgiausiai saulė švies pietrytinėje šalies pusėje. Nedidelio lietaus sulauksime tik vietomis, didesnė tikimybė šiaurės vakariniuose rajonuose. Dvelks nestiprus ir pastovios krypties nerandantis vėjas. Diena numatoma labai šilta – aukščiausia temperatūra sieks 17–22, o kai kuriuose pietiniuose rajonuose sušils ir iki 23–25 laipsnių šilumos.

 

Antradienio naktį debesuotumas išliks nepastovus, kiek daugiau debesų sukiosis šiauriniuose rajonuose. Čia kai kur gali trumpai palyti. Dvelks vos juntamas nepastovios krypties vėjas, tad kai kur nusidrieks rūkas. Temperatūra pažemės iki 8–13 laipsnių šilumos. Truputį vėsiau, apie 5–7 laipsnius, bus tik kai kur šiaurės vakariniuose rajonuose.

Antradienio diena numatoma vasariškai šilta. Dangus daug kur bus mažai debesuotas, vietomis ir visai giedras. Lietaus iki pat vakaro tikimybė išliks minimali. Vėjas išliks nestiprus, pūs iš pietryčių, pietų ir dvelks šiluma – oras įdienojus šils iki 21–26 laipsnių.

Trečiadienio naktį dangus daug kur išliks giedras, truputį debesų padaugės tik vakaruose. Lietaus iš jų dar tikrai nebus. Pietinių krypčių vėjas išliks silpnas, o naktis labai šilta, oras neatvės daugiau 8–13 laipsnių šilumos.

Trečiadienio dieną jau sulauksime orų permainų, slinks šaltasis atmosferos frontas. Debesuotumas padidės, bet nedidelio lietaus iš jo sulauksime tik vietomis. Vėjas pasisuks iš pietvakarių, vakarų, sustiprės ir kai kur antroje dienos pusėje gūsiai jau sieks 15–17 m/s. Temperatūra numatoma labai kontrastinga: daug kur šils iki 17–22, rytiniuose rajonuose kai kur ir 23–25 laipsnių šilumos, o vakaruose jau bus vėsiau, oras nešils daugiau 11–16 laipsnių. Antroje dienos pusėje temperatūra daug kur jau bus žemesnė, suvienodės.

Ketvirtadienį vėl būsime šaltesnėje oro masėje, bet didžiausią įtaką orams turės piečiau esanti aukšto slėgio sritis. Naktis bus sausa, o dieną truputį palis tik kai kur. Pūs stiprokas pietvakarių, vakarų vėjas, kurio gūsiai kai kur dar sieks 15 m/s. Nakties metu temperatūra pažemės iki 2–7 laipsnių šilumos, o dieną bus kiek kuklesnė 9–14 laipsnių šiluma.

Penktadienį praslinks dar vieno atmosferos fronto debesys. Nedidelio lietaus sulauksime tik vietomis, bet pragiedruliai vėl bus kiek retesni. Išliks nelabai malonus pietvakarių, vakarų vėjas, kurio gūsiai kai kur retkarčiais vis dar įsismarkaus iki 15–17 m/s. Nakties metu temperatūra bus tarp 6–11 laipsnių šilumos, o dieną laikysis 12–17 laipsnių. Šiek tiek vėsesnė diena numatoma pajūryje, kur vėsins nuo jūros pučiantis stiprokas vėjas.

Pagal dabartinius duomenis savaitgalį arčiau pasistūmės ciklonas, tad sulauksime daugiau lietaus, o temperatūra per daug nesikeis.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 787 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,