Mano Gargždai



Adelė Zonytė – Lietuvos M08 šachmatų pirmenybių nugalėtoja!

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asmeninio albumo nuotr. Asmeninio albumo nuotr.

Balandžio 13–14 dienomis Vilniuje vyko Lietuvos vaikų standartinių šachmatų pirmenybės. Mažųjų mergaičių grupėje turėjome ir Klaipėdos rajono BĮ Sporto centras ugdytinę Adelę Zonytę.

 

Varžybų startas buvo sėkmingas – lengva pergalė. Bet… netikėtas pralaimėjimas antrame ture. Gerai, kad Adelės tai nė kiek nesuglumino. Ji su dar didesne energija pakilo į kovą ir toliau vien tik skynė pergales. 6 taškai iš 7 galimų ir Lietuvos čempionės vardas! Štai taip, istorija perrašyta. Tai pirmas standartinių šachmatų medalis BM08 grupėje, ir iškart – auksinis. Tą pernai turėjo galimybę padaryti Oskaras Kušlikis, bet jį netikėtai sustabdė liga. Adelė savo šansu pasinaudojo. Šaunuoliai mūsų mažieji.

Nuo ketverių metų šachmatų grupės duris pravėrusi, Adelė kryptingai kaupė patirtį, neašarojo po pralaimėjimų, nuolat tobulinosi. Pastaruoju metu trečioje meistriškumo grupėje ji uoliai lankė užsiėmimus, treniravosi su 4–6 metais vyresniais ugdytiniais ir tarp jų tikrai nebuvo autsaiderė. Visa tai davė vaisių. Kada atsakingiausiu momentu reikėjo kovoti su bendraamžėmis, ji jau buvo – tarsi žuvis vandeny, daug visko mačiusi. Ir tai jai padėjo išlikti tvirtai.

Ką gi, šalia sesės Auksės septynių Lietuvos pirmenybių medalių pridėtas aštuntas – Adelės M08 standarto auksinis. Jeigu Auksė savo kolekciją pradėjo nuo M10, tai Adelė – per vieną pakopą anksčiau. O tai teikia vilčių ateičiai, gal net būsimiems rekordams.

Tuo pačiu reikia pažymėti, kad šiuo pasiekimu Adelė įgijo teisę atstovauti Lietuvai pasaulio M08 pirmenybėse. O tai – labai džiugu.

Ačiū visai Zonių šeimai, įskaitant ir patį mažiausią – Ąžuolą (gal dar būsimą čempioną), kuris, tikriausiai, Adelei nelabai trukdė ruoštis turams, sesei Auksei, kuri buvo trenerio padėjėja, ir, žinoma, vadybininkams tėveliams, kurie šią malonią akimirką nuolat buvo aplink ir sprendė visus klausimus. Sporto centras sudarė galimybę išvykti į čempionatą, nepriekaištingai viską išsprendė, kas nuo jų priklausė. Ačiū visiems, kurie prisidėjo ir iš tolo palaikė. Tai – džiugi akimirka visai rajono šachmatų, o taip pat sporto bendruomenei.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 437 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,