Mano Gargždai



Tyrimas dėl mero V. Dačkausko elgesio – nutrauktas

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
V. Dačkauskas. R. Rapalienės nuotrauka. V. Dačkauskas. R. Rapalienės nuotrauka.

Vakar Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) rinkosi į posėdį, kurio metu svarstė Klaipėdos rajono savivaldybės mero Vaclovo Dačkausko elgesį. Tyrimą buvo nuspręsta nutraukti.

 

VTEK rajono merą apskundė Seimo narys Petras Gražulis. Parlamentaro pranešime teigiama, kad V. Dačkauskas yra UAB „Gargždų komunalinės paslaugos“ akcininkas, taip pat ten dirba jo žmona.

Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos 2014 m. vasario 27 d. posėdyje V. Dačkauskas nenusišalino nuo klausimo dėl rinkliavos už komunalinių atliekų mokesčio padidinimą svarstymo, vadovavo posėdžiui ir balsavo priimant minėtą sprendimą.

Komisija turėjo spręsti, ar V. Dačkausko elgesys atitinka Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatas.

Anksčiau vykusio pirmo posėdžio metu sprendimo priėmimą dėl V. Dačkausko veikos nutarta atidėti, nes dėl per mažo komisijos narių skaičiaus nebuvo kvorumo.

Liepos 29 d. komisija vėl svarstė šį klausimą ir nenustatė duomenų, kurių pagrindu būtų galima teigti, kad Klaipėdos rajono meras Vaclovas Dačkauskas, būdamas UAB „Gargždų komunalinės paslaugos“ akcininkas ir valdybos pirmininkas, galėjo būti tiesiogiai ir akivaizdžiai suinteresuotas 2014 m. vasario 27 d. savivaldybės tarybos sprendimu perskaičiuoti vietinės rinkliavos mokestį už komunalinių atliekų surinkimą ir tvarkymą.

Komisija nusprendė nuraukti tyrimą dėl jo elgesio atitikties Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatoms.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 375 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,