Mano Gargždai



Gražės Agluonėnų viešosios erdvės

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Agluonėnų seniūnijoje yra tik vieni kultūros namai (Priekulės g. 4, Agluonėnai), kurie pagal panaudos sutartį nuo 2009 m. išnuomoti Agluonėnų seniūnijos bendruomenei. Čia vyksta visos seniūnijos šventės, susitikimai, popietės, sportiniai renginiai, koncertai ir pan. Tame pačiame pastate įsikūręs J. Lankučio viešosios bibliotekos Agluonėnų  filialas, į kurį kasdien ateina skaitytojai – tiek vaikai, tiek ir suaugusieji, seniūnija. Priešais pastatą yra visuomenės poreikiams skirta erdvė, kurioje – pieva ir daugiau nei prieš 30 metų įrengti takeliai, kurių plytelės jau seniai sutrupėjusios, kai kur visai išnykusios, nelygios. Takeliais sunku vaikščioti, ypač vyresnio amžiaus žmonėms, o judėjimas čia didelis, nes šalia įsikūrusi parduotuvė. Nebuvo suoliukų, kur būtų galima pailsėti, sulūžę seni dviračių stovai, trūko gėlynų. Sutvarkyti esamą teritoriją nei bendruomenė, nei seniūnija lėšų neturėjo, todėl buvo nutarta ieškoti galimybių teikti paraišką gauti finansavimą šiai veiklai įgyvendinti.

 

2013 m. gegužės 9 d. LR žemės ūkio ministro įgalioto asmens įsakymu Nr. 3D-567 ,,Dėl 2013 m. Kaimo plėtros ir verslo skatinimo programos (valstybės biudžeto lėšos) (01 01) priemonei ,,Parama kaimo bendruomenėms ir vietos veiklos grupėms“ (01 001 01 03 09) įgyvendinti skirtų lėšų pagal projektus ir lėšų gavėjus paskirstymo sąrašo patvirtinimo“  bendruomenės projekto ,,Viešosios erdvės prie Agluonėnų seniūnijos bendruomenės namų sutvarkymas“ įgyvendinimui buvo skirta 24 999,99 Lt, dar 10 % bendros projekto vertės, t. y. 2 777,76 Lt turėjo prisidėti pati bendruomenė. Dėl žiemos metu nepalankių lauko darbams oro sąlygų projekto įgyvendinimo terminas buvo pratęstas. Šiuo metu įrengta 220 kv. m trinkelėmis išklotų takelių, pastatyti 3 suoliukai, įrengti 2 dviračių stovai, įsigyta krūmapjovė aplinkai prižiūrėti.

Artimiausiu metu padedant rėmėjams bendruomenės ir seniūnijos bendromis jėgomis bus sutvarkyti takelių pakraščiai, užsėta žolė, įrengtas gėlynas. Gaila, kad bendrą vaizdą gadina aptrupėjęs seniūnijos pastatas. Šiuo metu seniūnija kreipėsi į Savivaldybę dėl pastato fasado remonto ir apšiltinimo, todėl tikimės, kad politikai mus supras ir artimiausiu metu numatys tam reikalingas lėšas. Priminsime, kad bendruomenė, įgyvendindama projektą ,,Agluonėnų kultūros namai – visiems gyventojams“ jau yra pakeitusi bituminę stogo dangą, suremontavusi I a. tualetus, pakeitusi vestibiulio dvejas duris, įsigijusi stalų, kėdžių, pakabų.

Projektas „Viešosios erdvės prie Agluonėnų bendruomenės namų sutvarkymas“ būtų tęstinis. Įgyvendinus jį jau sukurta jauki ir graži vieša erdvė, kuri skatins ir toliau kurti ir puoselėti grožį šalia savęs, įrengti naujus gėlynus, pakeisti dar likusias senas plyteles, nuolat prižiūrėti aplinką.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 191 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,