Mano Gargždai



Žmogžudystėmis paženklintas rinkimų sekmadienis

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Česlovo KAVARZOS nuotr. Česlovo KAVARZOS nuotr.

Sekmadienį pajūrio gyventojai aptarinėjo ne tik prezidento rinkimus, bet ir du kraupius nusikaltimus. Per vieną dieną nužudyti du žmonės. Mirtinus šūvius, kaip įtariama, dėl nelaimingos meilės iš pavydo į konkurento galvą paleidęs vyras, nukreipė ginklą ir į save.

 

Keli šūviai Klaipėdos pietinėje dalyje esančioje Varpų gatvėje nuaidėjo sekmadienio rytą. Apie 8.21 val. labai sunkus nusikaltimas įvykdytas greta Prano Mašioto progimnazijos.

Pasak policininkų, per konfliktą 48 metų vyras savigynai išduotu pistoletu PM prie daugiabučio mirtinai sužalojo bendraamžį vyrą ir iš įvykio vietos pasišalino.

Po kiek ilgiau nei pusantros valandos (apie 10 val.), pareigūnams atliekant įtariamojo paieškos veiksmus, žudikas negyvas rastas Mogiliovo gatvės daugiabučio namo laiptinės aikštelėje.

Mirusiojo kūne žiojėjo šautinė žaizda. Šalia kūno rastas ir paimtas pistoletas PM. Įtariama, kad klaipėdietis nusišovė.

Klaipėdos apskrities VPK pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nužudymo.

Nei pajūrio policininkai, nei tyrimą organizuojantys ir kontroliuojantys prokurorai jo eigos bei nusikaltimo aplinkybių nekomentuoja.

Informaciją apie Klaipėdos apygardos prokuratūros veiklą teikianti Generalinės prokuratūros vyriausioji specialistė Viktorija Jonuitė „Vakarų ekspresui“ sakė, kad prokuroras dar tik susipažįsta su baudžiamosios bylos medžiaga.

O štai socialiniuose tinkluose nusikaltimo liudytojai bei žudiką pažįstantys asmenys atvirai pasakojo ne tik ką matė savo akimis, bet ir įvardijo pagrindinę nužudymo versiją.

Neva leidimą ginklui laikyti turėjęs Lietuvos šaulių sąjungos narys žmogų nušovė iš pavydo ar keršto.

Palaukė, kol ryte namo gana prabangiu baltos spalvos automobiliu „Mercedes-Benz“ į daugiabučio kiemą (Varpų gatvė 7) bus parvežta jo mylima moteris, ir nušovė su ja buvusį vieną iš dviejų vyrų. Šauta iš labai arti ir tiesiai į galvą. Nužudyto žmogaus kūnas nukrito ant šaligatvio.

Teigta, jog su moterimi vyras išsiskyrė jau seniai, tačiau niekaip negalėjo jos pamiršti. Buvusiojo persekiojama klaipėdietė net kreipėsi pagalbos į policiją.

Gyvas likęs vyras, nušautojo draugas, pagąsdintas šūviu. Jis dar bandė persekioti žudiką važiuodamas „Mercedes-Benz“, tačiau šis neva šovė į mašiną ir dingo tamsios spalvos „Audi“.

Liudytojai tikina, jog nusikaltimo vietoje girdėjo mažiausiai penkis šūvius.

 

Auka tapo giminaitis

Antroji žmogžudystė vos prasidėjus sekmadieniui įvykdyta netoli uostamiesčio esančiame Derceklių kaime – didžiausioje Europoje sodininkų bendrijoje „Dituva“. Apie 0.45 val. sodo name rastas 59 metų vyro kūnas su sužalojimais.

Įtariamasis sulaikytas nusikaltimo vietoje. Artimą giminaitį nužudęs 66 metų vyras uždarytas į areštinę.

Įtariamasis buvo neblaivus – nustatytas vidutinis girtumo laipsnis. Į alkotesterį jis įpūtė 1,72 alkoholio promilės.

Klaipėdos apskrities VPK pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl savo artimo giminaičio nužudymo.

Už šį nusikaltimą gresia laisvės atėmimas nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 155 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,