Mano Gargždai



Edukacinė kampanija „Nuorūka – ne braškė, vasara nekvepia“ kviečia mėgautis gamta nepaliekant pėdsakų

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Organizatorių iliustr. Organizatorių iliustr.

Aplinkosaugos iniciatyvų organizacija „Mes Darom“ siekia atkreipti visuomenės dėmesį į šiukšlinimą nuorūkomis, tad visą vasarą vykdys kampaniją „Nuorūka – ne braškė, vasara nekvepia“. Kampanijos metu ne tik primins visuomenei apie šiukšlinimo žalą gamtai, bet ir kvies nemokamai atsiimti atsakingam nuorūkų šalinimui skirtas tabakines.

 

„Prieš keletą metų atkreipėme dėmesį į šiukšlinimo nuorūkomis problemą. Taip praėjusiais metais gimė kampanija „Nuorūka – ne sliekas, žuvies nesuviliosi“, kuri buvo labai sėkminga. Jos metu ne tik daug kalbėjome apie atsakingą elgesį prie vandens telkinių, bet ir žvejams visoje Lietuvoje išdalinome net 6 000 nemokamų tabakinių“, – sako „Mes Darom“ komunikacijos vadovas Edvardas Glušokas.

Šią vasarą „Mes Darom“ sugrįžta su dar ambicingesniais planais. Naujoji kampanija „Nuorūka – ne braškė, vasara nekvepia“ sieks tęsti pradėtą darbą ir dar labiau mažinti šiukšlinimą nuorūkomis, skatinant jas tvarkingai išmesti į šiukšliadėžes ar kitas šiukšlių surinkimo vietas.

 

Išskirtinis dėmesys visuomenės švietimui

„Šį kartą nusprendėme pagrindinį dėmesį skirti poilsiautojams. Atėjus geriems orams skubame į gamtą, leidžiame laiką prie ežerų, prie jūros ir dažnai neatsižvelgiame į tai, kad šiukšlės turi neigiamą poveikį aplinkai. Cigarečių nuorūkos gamtoje gali irti ir iki 15 metų, o viena nuorūka patekusi į vandenį gali užteršti net iki 500 litrų vandens“, – teigia E. Glušokas.

Siekiant ne tik sumažinti šiukšlinimą nuorūkomis, bet ir šviesti visuomenę, visą vasarą bus vykdoma edukacinė kampanija, organizuojami informaciniai renginiai ir akcijos.

 

Nemokamos tabakinės – poilsiautojų pamėgtose vietose

Kampanijos metu planuojama išdalinti 10 000 daugkartinio naudojimo tabakinių, kurios yra skirtos susidėti nuorūkas tais atvejais, kai šalia nėra šiukšliadėžės. Jos yra ne tik patogios nešiotis kišenėje, bet ir atsparios įvairioms oro sąlygoms.

Pirmieji poilsiautojai naująsias tabakines galės atsiimti jau gegužės 31 d.  festivalio „Myliu Palangą“ metu. Palangoje Basanavičiaus gatvėje bus įrengtas specialus „Mes Darom“ stendas, kuriame lankytojai galės ne tik gauti nemokamą tabakinę, bet ir susipažinti su kampanijos tikslais.

Vėliau tabakines bus galima rasti įvairiose poilsiautojų pamėgtose vietose – informacijos ir lankytojų centruose, kavinėse ir restoranuose. Taip pat kampanijos sumanytojai į savo veiklas kvies prisijungti Lietuvos regioninius bei nacionalinius parkus.

Kampanijos pabaiga numatoma aplinkosaugos festivalio „Darom prie jūros“ metu, kur dalyviai galės ne tik atsiimti nemokamas tabakines, bet ir išgirsti apie šiukšlinimo žalą aplinkai bei susipažinti su projekto rezultatais.

„Visų šių veiklų tikslas – ne tik sumažinti taršą, bet ir keisti požiūrį į aplinkosaugą, paverčiant ją kasdienio gyvenimo dalimi. Norime parodyti, kad kiekvienas iš mūsų galime prisidėti prie švaresnės  aplinkos“, – sako E. Glušokas.

Projektą įgyvendina VšĮ „Mes Darom“ UAB „Philip Morris Baltic“ užsakymu. Šiuo projektu įmonė siekia šviesti visuomenę apie šiukšlinimo žalą mūsų aplinkai ir ypač vandens telkiniams, ugdyti rūkančiųjų sąmoningumą, skatinti elgtis atsakingai ir neišmesti nuorūkų kur papuola. Jei šalia nėra šiukšliadėžės, nuorūkas galima susidėti į projekto metu dalinamas daugkartinio naudojimo kišenines tabakines ir taip sumažinti šiukšlinimą.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 77 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,