Mano Gargždai



Klaipėdos rajonas „Tavo idėjai“ nuo šių metų skirs jau 400 tūkst. eurų

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Įgyvendintas projektas „Pramogauju, tyrinėju, atrandu“ Gargždų „Minijos“ progimnazijos skvere Įgyvendintas projektas „Pramogauju, tyrinėju, atrandu“ Gargždų „Minijos“ progimnazijos skvere

Už poros mėnesių, rugpjūčio 1-ąją, gyventojai jau penktą kartą vėl bus pakviesti teikti savo idėjas Klaipėdos rajonui. Nuo pirmojo iniciatyvų starto 2020 metais visame rajone realybe tapo beveik dvi dešimtys idėjų, kurias teikė ir už jas balsavo gyventojai. Per šiuos metus įgyvendinta arba šiuo metu įgyvendinama projektų už 1,2 mln. eurų, o tam kasmet skiriama po 300 tūkstančių. Tačiau šiemet gyventojų idėjoms realizuoti Savivaldybė skirs dar daugiau – 400 tūkstančių eurų ir tai bus didžiausias Dalyvaujamasis biudžetas šalyje.

 

Praėjusią savaitę buvo baigtas įgyvendinti dar vienas projektas – įrengta vaikų žaidimų aikštelė Gargžduose. Tai – jau 19 projektas iš 29, kuris, sulaukęs gyventojų palaikymo, yra įgyvendintas, likusieji 10 bus baigti per šiuos ar kitus metus, priklausomai nuo projekto apimties. Per ketverius pastaruosius metus, kai vyksta „Tavo idėja“, visame rajone gyventojai pasiūlė įvairiausių idėjų.

Jų dėka buvo sutvarkytos Dovilų karjero ir Kapstato ežero prieigos, įrengta ne viena žaidimų aikštelė, treniruokliai, turgavietė, fontanai. Visos šios idėjos sulaukė didžiausio gyventojų palaikymo balsavimo metu, kuriame pernai dalyvavo rekordinis kiekis žmonių – 7508. Tai Klaipėdos rajonui leido užsitikrinti didžiausią Dalyvaujamojo biudžeto balsavusiųjų skaičių Lietuvoje.

„Tad matydami tokį didžiulį žmonių susidomėjimą „Tavo idėja“ jau ėmėme ruoštis ir šių metų šaukimui. Jis įvyks po dviejų mėnesių – rugpjūčio 1-ąją. Tad vasara, atostogos – puikus metas visiems pagalvoti apie įvairias idėjas, kurios dar labiau praturtintų Klaipėdos rajoną. Be to, šiemet didiname ir „Tavo idėjos“ biudžetą. Ankstesniais metais jis siekdavo 300 tūkstančių eurų, na, o jau šiais metais auga iki 400 tūkstančių ir tai bus didžiausias Dalyvaujamasis biudžetas šalyje“, – sako Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Didesnis biudžetas leidžia didinti projektų įgyvendinimo vertes. Pavyzdžiui, didelės apimties projektai anksčiau buvo iki 100 tūkstančių eurų, o šiemet didės iki 120-ies. Mažos apimties projektai Klaipėdos rajone būdavo iki 30 tūkstančių eurų, o dabar auga iki 50-ies tūkstančių. Na, o didžiausias augimas, t. y. dvigubas, nuo 15 iki 30-ies tūkstančių eurų – projektuose, kurie įgyvendinami mažos vertės kategorijoje – gyvenvietėse, kur gyvena iki 250 žmonių.

 

Užsakymo Nr. SAV-2024-06-03

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 387 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,