Mano Gargždai



Pirmąją balsavimo iš anksto dieną rinkdami Europos Parlamento narius balsavo 21,5 tūkst. rinkėjų

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
VRK nuotr. VRK nuotr.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) skelbia pirmosios išankstinio balsavimo dienos aktyvumą rinkimuose į Europos Parlamentą.

 

VRK duomenimis, pirmąją išankstinio balsavimo dieną iš viso balsavo 21,5 tūkstančio rinkėjų. Tai yra 0,9 procento nuo bendro visų rinkėjų skaičiaus.

Prieš penkerius metus, 2019 m. vykusiuose rinkimuose į Europos Parlamentą pirmąją balsavimo iš anksto dieną balsavo apie 18 tūkst. rinkėjų (rinkėjų aktyvumas – 0,74 proc.). Tačiau tąkart balsavimas truko ne tris dienas, kaip dabar, o penkias.

Šiemet, kaip įprasta, daugiausiai rinkėjų iš anksto balsuoja sostinėje. 

Gausiausiai rinkėjai ėjo balsuoti į Vilniaus Lukiškių aikštėje, Vilniaus miesto savivaldybėje, aikštėje prie Spaudos rūmų bei Kauno miesto savivaldybės patalpose įrengtas balsavimo vietas.

Pirmąją išankstinio balsavimo dieną aktyviausiai balsavo Lietuvos kurortuose – Neringoje, Birštone, Palangoje registruoti rinkėjai. Pasyviausi kol kas – Šiaulių, Kretingos ir Kėdainių rajonų gyventojai.

Balsavimas iš anksto tęsiasi, jis truks iki birželio 6 d. 20 val. vakaro. Balsuoti išankstinėmis dienomis rinkėjai gali nuo 7 val. ryto iki 20 val. vakaro.

Rinkėjai gali balsuoti bet kurioje išankstinio balsavimo vietoje, nepriklausomai nuo to, kur jie yra deklaravę gyvenamąją vietą.

Balsavimo iš anksto vietų sąrašas>>

VRK primena, kad rinkėjams einant balsuoti reikia pasiimti tik asmens dokumentą.

Rinkimuose į Europos Parlamentą kandidatų sąrašus iškėlė 14 politinių partijų ir viena koalicija. 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 82 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,