Mano Gargždai



Klaipėdos valstybinė kolegija kamšys akušerių trūkumą – atidarė naują studijų programą

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
KVK nuotr. KVK nuotr.

Klaipėdos valstybinėje kolegijoje paskelbtas naujos sveikatos mokslų studijų programos – akušerijos – startas. Visi norintieji įgyti akušerio profesiją jau dabar gali pretenduoti tapti šių studijų pirmakursiais.   

 

Akušerijos specialistų poreikio tyrimo duomenys parodė, jog (59,7 proc.) tyrime dalyvavusių sveikatos priežiūros įstaigų atstovų teigimu, akušerių poreikis regione neabejotinai aktualus. Didžioji dalis apklausoje dalyvavusių įstaigų atstovų (59,7 proc.) prognozuoja akušerių trūkumą regione iki 2030 m.

Studijų kokybės vertinimo centras kolegijai suteikė galimybę rengti akušerius, atsižvelgdamas į turimų dėstytojų ir dėstytojų-praktikų kompetencijas ir laboratorijose sutelktą itin gausią ir novatorišką studijų procesui skirtą įrangą. Ekspertai vertindami kolegijos pasirengimą akušerijos startui iš 35 galimų skyrė 31 balą, tai yra itin aukštas įvertinimas.   

„Didėjantį akušerių poreikį labiausiai lemia augantis moterų pasitikėjimas akušerių teikiamomis paslaugomis, didėjantis moterų apsilankymų skaičius ir augantys mokymų nėščiosioms ir jų šeimoms poreikiai“, – tvirtina kolegijos Sveikatos mokslų fakulteto dekanė dr. Asta Mažionienė.  

Akušerijos studijos skirtos paruošti studentus profesionaliai veiklai akušerijos srityje, kuri apima moterų priežiūrą nėštumo, gimdymo ir pogimdyminiu laikotarpiu. Šių studijų metu studentai įgyja teorinių žinių ir praktinių įgūdžių, reikalingų teikti aukštos kokybės akušerinę priežiūrą ir paramą moterims, naujagimiams bei jų šeimoms.

Tikimasi, kad akušerijos specialistų rengimas padidins akušerinės pagalbos ir priežiūros prieinamumą, pagerins sveikatos priežiūros paslaugų kokybę moterims visais jų amžiaus tarpsniais, apimant mergaičių/ moterų sveikatos priežiūrą, prevenciją, konsultavimą bei nėščiųjų/gimdyvių/pagimdžiusių moterų, jų naujagimių ir kūdikių tęstinę sveikatos priežiūrą ne tik stacionaruose, bet ambulatorinėje grandyje Klaipėdos mieste ir regione.

Klaipėdos valstybinė kolegijoje sveikatos mokslų specialistų rengimo ištakos siekia 1934 m., o nuo 1945 metų iki 2000 metų Klaipėdos medicinos mokykloje (dabar – Klaipėdos valstybinėje kolegijoje) buvo rengiamos akušerės.

Šiuo metu kolegijoje kasmet parengiama apie 100 bendrosios praktikos slaugytojų. Į akušerijos studijas šiemet ketinama priimti apie 30 pirmakursių. Akušerijos, kaip ir slaugos,  studijos truks trejus su puse metų, po kurių absolventams suteikiamas aukštojo mokslo profesinio bakalauro laipsnis. Koleginės studijos išsiskiria praktikos apimtimi, kolegijoje 60 proc. studijų laiko skiriama praktiniam rengimui, todėl studijas baigę absolventai iš karto sėkmingai integruojasi darbo rinkoje.  

Klaipėdos valstybinė kolegija yra aukštojo mokslo rinkos lyderė Vakarų Lietuvoje. Šiuo metu kolegijoje aukštojo išsilavinimo siekia apie 2500 studentų. Kolegija siūlo 24 profesinio bakalauro ir 2 trumpųjų studijų (baigusiems profesines mokyklas) programas.   

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 111 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,