Mano Gargždai



10 patarimų, kaip sumažinti drėgmę patalpose

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Įmonės nuotr. Įmonės nuotr.

Per didelė drėgmė patalpose gali sukelti įvairių problemų: tokių kaip pelėsis, grybelis ir dulkių erkutės. Tai taip pat gali sukelti kvėpavimo takų ir kitas sveikatos problemas. Kovoti su per didele drėgme patalpose yra būtina. Tai nurodo ne tik namų apdailos specialistai, kurie akcentuoja, kad per daug drėgmės gadina apdailą, tačiau ir medikai, kurie akcentuoja, kad pelėsis – didelis blogis, kuris sukelia ne tik kvėpavimo takų ligas, tačiau ir kitas sveikatos problemas.

 

Vėdinkite savo namus

Tai yra pats paprasčiausias ir efektyviausias būdas sumažinti drėgmę. Atidarykite langus ir duris, kai tik įmanoma, leiskite šviežiam orui cirkuliuoti. Jei įmanoma – naudokite ventiliatorius, kad padidintumėte oro srautą.

Tiesa, nepamirškite, kad pro atvirus langus į jūsų namus gali patekti CO2 bei kiti teršalai. Taip pat atvėrus langus iš Jūsų namų į lauką „išeis“ vėsa arba šiluma (priklausomai nuo metų laiko). Taigi, toks sausinimas yra ne tik kad neekonomiškas, tačiau ir labai neekologiškas. Visgi, kai drėgmės patalpose labai daug – kartais tikrai gali padėti.

 

Naudokite oro sausintuvą

Oro sausintuvas pašalina drėgmę iš oro. Jie ypač naudingi drėgnuose rūsiuose ar kitose drėgnose vietose. Tai vienareikšmiškai yra pats geriausias oro sausinimo būdas. Ypač rekomenduojama įranga, kuri ne tik sausina, tačiau ir valo orą. Įsigyti juos galite https://orotech.lt/oro-sausintuvai-dregmes-surinkejai/. Oro sausintuvai veikia kondensuojant drėgmę iš oro. Tai daroma aušinant orą žemiau rasos taško. Kai oras atšąla – jis nebegali sulaikyti tiek drėgmės, todėl vandens garai kondensuojasi į skystį. Šis skystis tada surenkamas į baką, kurį reikia reguliariai ištuštinti. Renkantis oro sausintuvą – svarbu atsižvelgti į patalpos dydį, drėgmės lygį ir biudžetą. Taip pat turėtumėte apsvarstyti tokias funkcijas kaip triukšmo lygis, automatinio išjungimo laikmatis ir drėgmės jutiklis.

Keli oro sausintuvų naudojimo privalumai:

  • Jie gali padėti pagerinti oro kokybę sumažindami drėgmės lygį.
  • Jie gali padėti užkirsti kelią pelėsio ir grybelio augimui.
  • Jie gali padėti sumažinti dulkių erkių kiekį.
  • Jie gali padėti padaryti jūsų namus patogesnius.
  • Jie gali padėti apsaugoti jūsų turtą nuo drėgmės žalos.

Jei ieškote būdų sumažinti drėgmės lygį savo namuose ar verslo patalpose – oro sausintuvas gali būti geras sprendimas.

 

Naudokite oro kondicionierių

Oro kondicionierius ne tik vėsina jūsų namus, bet ir pašalina drėgmę iš oro. Tai neturėtų būti pagrindinis įrankis, kuris mažina drėgmę. Tačiau kaip papildomas – apsimoka. Geriausia yra rinktis mobilius oro kondicionierius ir koreguoti jų stovėjimo vietą pagal konkrečius poreikius. Laisvumas yra labai svarbus ir mobili įranga jį suteikia.

 

Tvarkykite nuotėkius

Nuotėkiai vonios kambaryje, virtuvėje ar rūsyje gali padidinti drėgmės lygį jūsų namuose. Suraskite ir pataisykite visus nuotėkius. Žinoma, kad esant masyviai problemai – reikia skubiai naudoti oro sausintuvus. Tuomet geriausiai tinka ne buitiniai, tačiau pramoniniai. Jeigu reikia tik kartą – galima nuomoti, o ne pirkti.

 

Naudokite ventiliatorius

Virtuvės ir vonios kambario ventiliatoriai padeda pašalinti drėgmę iš šių patalpų. Įsitikinkite, kad jie veikia tinkamai ir naudokite juos kiekvieną kartą, kai gaminate maistą ar maudotės. Tiesa, tai yra tik smulkmena. Visgi, tik tiek naudinga. Jeigu drėgmės problema yra gana maža – galbūt tik tiek ir reikia, kad ji būtų greitai sutvarkoma?

 

Nedžiovinkite drabužių patalpose

Džiovinant drabužius patalpose į orą išsiskiria daug drėgmės. Vietoj to naudokite džiovyklę arba džiovinkite drabužius lauke. Dažniausiai dėl drabužių džiovinimo būtent žiemomis bei rudenį drėgmė kaupiasi labiausiai. Vasaromis drabužių džiovinimas neturėtų daryti labai didelės įtakos.

 

Išimkite augalus iš patalpų

Augalai išskiria drėgmę į orą. Jeigu jų tikrai daug, žinoma, kad jie gali gana ženkliai padidinti drėgmės lygį patalpose.

 

Naudokite gartraukį virš viryklės

Tai padės pašalinti drėgmę iš oro, kai gaminate maistą. Keista, tačiau labai dažnai šiuolaikiniuose namuose gartraukiai net nebėra montuojami. O jų tikrai reikia, kadangi jie gali ženkliai sumažinti perteklinės drėgmės lygį bent jau virtuvėje.

 

Uždenkite puodus ir keptuves, kai gaminate

Tai padės sumažinti į orą išsiskiriančios drėgmės kiekį. Vėlgi, tai yra maža smulkmena. Tačiau dažniausiai suderinus kelis mažus metodus – efektas gali būti gana didelis.

 

Naudokite dezinfekavimo priemones vonios kambaryje ir virtuvėje

Dezinfekavimo priemonės padeda pašalinti pelėsį ir grybelį, kurie gali augti drėgnose vietose. Tačiau svarbu ne naikinti padarinius, tačiau pirmiausia – problemą.

 

 

Reklama.

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 198 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,