Mano Gargždai



„Lidl“ atidarė naują parduotuvę Klaipėdos rajone

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
LIDL nuotr. LIDL nuotr.

Prekybos tinklas „Lidl“ atidarė naują parduotuvę Klaipėdos regione, Slengiuose, adresu Piligrimų g. 2. Naujoji parduotuvė duris atvėrė sparčiai augančioje gyvenvietėje, tačiau taip pat bus patogi keliaujantiems į Palangą ir pajūrio regioną. Naujojoje parduotuvėje pirkėjai atras tiek vasarai ir atostogoms, tiek ir kitiems metų laikams reikalingų prekių už įprastą žemą „Lidl“ kainą. Greta parduotuvės taip pat įrengta itin patogi ir erdvi automobilių stovėjimo aikštelė, kuri leis visada rasti vietos automobilio parkavimui ir užtikrins greitą bei patogų apsipirkimą.

 

Atidarymo rytą klientai buvo vaišinami kava ir užkandžiais, pirmieji pirkėjai dovanų gavo ir specialiai atidarymui Slengiuose pagamintus daugkartinius pirkinių maišelius. Nuo 16 iki 20 val. atidarymo dieną pramogos lauks ir mažųjų. Prie parduotuvės bus įrengta oro pilis, mažųjų lauks animatoriai ir kitos atrakcijos. Visos šios pramogos bus nemokamos. Tiek mažieji, tiek kiti susirinkusieji taip pat nemokamai turės galimybę atsigaivinti „Lidl“ ledais.

„Vasara yra puikus laikas plėtrai pajūrio regione, kuris tampa tikra vasaros sostine. Parduotuvės asortimentas pasitarnaus ne tik atostogaujantiems, bet ir vietos bendruomenės gyventojams, kurių jau puikiai žinomos „Lidl“ prekės lauks už visada žemas kainas. Skubantys čia taip pat apsipirks greitai ir patogiai – parduotuvėje įrengtos savitarnos kasos, o automobilių parkavimo aikštelė įrengta erdviai ir patogiai, tad laisvų vietų nereikės ilgai ieškoti“, – kalbėjo „Lidl Lietuva“ korporatyvinių reikalų ir komunikacijos vadovas Antanas Bubnelis.

Naujoji parduotuvė yra įprasto ir daugeliui pirkėjų puikiai pažįstamo formato. Parduotuvėje iš viso veikia 11 kasų: 5 įprastinės bei 6 XXL dydžio savitarnos kasos. Pastarosios yra puikiai pritaikytos esant didesniems pirkiniams bei greitiems apsipirkimams. Skaičiuojama, kad savitarnos kasose atsiskaityti už prekes galima per vidutiniškai 2 minutes. Šalia parduotuvės taip pat įrengta itin patogi ir erdvi automobilių stovėjimo aikštelė, kuri leis visada rasti vietos automobilio pardavimui ir užtikrins greitą ir patogų apsipirkimą. Parduotuvė taip pat patogi ir elektromobilių vairuotojams – šalia parduotuvės veikia 4 elektromobilių įkrovimo stotelės, o viena jų – ir greito įkrovimo.

Naujoji parduotuvė pirkėjų lauks kasdien nuo 7 iki 22 valandos. Parduotuvės komandą sudaro maždaug 30 darbuotojų. Aukščiausius iš didžiųjų prekybos tinklų atlyginimus mokančio „Lidl“ vidutinis atlyginimas, „Rekvizitai.lt“ 2024 metų balandžio mėnesio duomenimis, siekė 2111 eurų prieš mokesčius.

 

Investicijos į vietos infrastruktūrą siekia daugiau nei 400 tūkstančių eurų

Atidarant parduotuvę prekybos tinklas ženkliai prisidėjo prie vietos infrastruktūros gerinimo.

„Skaičiuojame, kad bendra Slengių bendruomenės infrastruktūros gerinimo darbų vertė siekia daugiau nei 400 tūkst. eurų. Tikimės, kad tai prisidės prie geresnio vietos bendruomenės susisiekimo tiek automobilių transportu, tiek ir pėsčiomis“, – kalbėjo A. Bubnelis.

Pagal sudarytą sutartį su Klaipėdos rajono savivaldybe, „Lidl“ įgyvendino Piligrimų gatvės projektavimo bei įrengimo darbus, taip pat pasirūpino naujais šaligatviais, apšvietimu bei perėja pėstiesiems. Šie darbai jau yra beveik baigti, taip pat šiuo metu vykdomi suvedimo darbai su greta esančia Dangaus gatve. Šių darbų pabaiga numatoma artimiausiu metu.

„Lidl“ taip pat suprojektavo ir Jungiamąją gatvę. Jungiamosios gatvės įrengimo darbai vykdomi dviem etapais: pirmojo etapo darbai – nuo Piligrimų gatvės iki įvažiavimo į naujojo prekybos tinklo aikštelę – beveik baigti. Šių darbų metu buvo įrengti Jungiamosios gatvės dalies šaligatviai bei apšviesta perėja.

Prekybos tinklas su „Via Lietuva“ bei Klaipėdos rajono savivaldybe nuo pat projekto pradžios aktyviai ieškojo geriausio Dangaus gatvės bei Piligrimų gatvės sankryžos sprendinio. Buvo nuspręsta, jog Dangaus, Liepų ir Piligrimų gatvių sankirtoje bus įrengta šviesoforinė sankryža. Dangaus gatvėje, sutampančioje su valstybinės reikšmės rajoniniu keliu, numatomos trys eismo juostos: papildoma juosta kairiesiems posūkiams bei bendros juostos važiuojantiems tiesiai ir sukantiems į dešinę.

Atsižvelgiant į pėsčiųjų patogumą, jiems per Dangaus gatvę numatomos iškilios saugumo salelės. Pietinėje Dangaus gatvės dalyje numatomas bendras pėsčiųjų ir dviračių takas. Liepų ir Piligrimų gatvėje, ties sankryža, taip pat numatomos trys eismo juostos ir pėsčiųjų perėjos. Sankryžos pėsčiųjų perėjose numatomas kryptinis apšvietimas, sankryžos yra suprojektuotos vertinant visus eismo dalyvius – tiek pėsčiuosius, tiek ir vairuotojus.

Suprojektavęs visą Dangaus gatvę, „Lidl“ suprojektavo ir naujus lietaus bei nuotekų tinklus šalia jos. Įrengus tinklus pagal „Lidl“ parengtą projektą, tikimasi, nebevargins potvyniai Slengiuose. Projekto įgyvendinimu rūpinasi „Via Lietuva“ ir Klaipėdos rajono savivaldybė. Prekybos tinklas taip pat skyrė papildomus 15 tūkstančių eurų drenažo sutvarkymo darbams šalia bažnyčios bei kapinių, esančių kitoje naujosios parduotuvės gatvės pusėje. Drenažo tvarkymo darbai bus baigti artimiausiu metu.

Naujoji parduotuvė – jau dešimtoji „Lidl“ parduotuvė Klaipėdos regione. Šiuo metu penkios „Lidl“ parduotuvės veikia Klaipėdoje, po vieną parduotuvę – Palangoje, Kretingoje, Gargžduose, Šilutėje. Iš viso šiuo metu Lietuvoje veikia 74 „Lidl“ parduotuvės 28 šalies miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje, Kaišiadoryse, Nemenčinėje, Gargžduose ir Molėtuose.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 214 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,