Mano Gargždai



Dovilai minėjo Valstybės ir Tautiškos giesmės dieną (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
S. Vaičienės nuotr. S. Vaičienės nuotr.

Praėjusį savaitgalį Dovilų gyventojai bei svečiai gausiai rinkosi į Valstybės ir Tautiškos giesmės dienos minėjimo šventę. Prasmingi ir įdomūs renginiai vyko net dvi dienas.

 

Penktadienį Klaipėdos rajono etninės kultūros centre vyko forumas „Lietuva ir vakarų aljansai“, skirtas NATO ir ES dvidešimtmečio proga paminėti. Forume dalyvavo istorikas dr. Vacys Vaivada, seimo narys, istorikas dr. Valdas Rakutis bei ambasadorius Antanas Valionis.

Šeštadienį minėjimo renginiai prasidėjo nuo ekskursijos po Dovilus su Laima Sungailiene. Vėliau doviliškiai ir svečiai lankė parodą „Krikštų tradicija Mažojoje Lietuvoje“, aplankė miestelyje veikusį tautodailininkų ir amatininkų jomarkėlį, vyko įvairūs žaidimai patiems mažiausiems šventės dalyviams.

Smalsuolių dėmesį prikaustė dronų valdymo mokyklos edukacija „Parašiuto raida: nuo skėčio iki kosminio laivo“, eksponuojamas sklandytuvas. Taip pat susirinkusieji galėjo stebėti lietuviškas ristynes, Dovilų mezgėjų juostų vijimą, žaisti judriuosius liaudies žaidimus.

Vakare atgimė Justino Marcinkevičiaus poemos „Mindaugas“ pagrindiniai herojai – karalius Mindaugas ir karalienė Morta. Idėjos autoriai ir muzikinės misterijos „Dviejų šaltinių vienis“ kūrėjai Skaidra Jančaitė ir Giedrius Balbieris pasitelkę akustinius, elektroninius instrumentus, lietuvių folklorą ir grigališkąjį choralą įtraukė šventės dalyvius į bendrą ir paslaptingą kūrybą.

Renginys baigėsi grupės „Biplan“ koncertu.

 

Akimirkos iš renginio – Sandros Vaičienės nuotraukose:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 714 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,