Mano Gargždai



Profilaktiškai pasitikrinti sveikatos - prieš pat mokslo metus

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Redakcijos archyvo nuotrauka Redakcijos archyvo nuotrauka

Sparčiai artėjant naujiems mokslo metams, kiekvienam mokyklinio amžiaus vaikui privaloma profilaktiškai pasitikrinti sveikatą. Šia priemone siekiama užkirsti kelią jaunystėje atsirandančioms ligoms ar kuo anksčiau jas diagnozuoti.

 

Dauguma Gargžduose įsikūrusių švietimo įstaigų auklėtinių profilaktinę sveikatos patikrą atlieka Gargždų pirminės sveikatos priežiūros centre, iš anksto užsiregistravę pas savo šeimos gydytojus. Esant būtinumui, jie jaunuosius pacientus nukreipia pas įvairių sričių specialistus išsamesniems tyrimams.

Gargždų pirminės sveikatos priežiūros centro vadovo Petro Serapino teigimu, didžioji dalis mokinių neskuba pasitikrinti sveikatos vasaros metu ir šioje įstaigoje apsilanko rugpjūčio pabaigoje ar jau prasidėjus mokslo metams. „Daugiametė praktika parodė, jog daugelis pacientų dėl įvairių priežasčių iš anksto pasitikrinti sveikatos neskuba, o tai šiek tiek padidina gydytojų darbo krūvį prieš pat mokslo metus ir jų pradžioje“, - teigė jis. Vis dėlto pacientų pagausėjimas, pasak P. Serapino, labiau apsunkina padėtį nesuskubusiems sveikatos pasitikrinti iš anksto.  Kadangi užsiregistravusieji pas šeimos gydytojus reguliuojami talonais, jiems tenka ilgiau laukti savo eilės.

Kai kurie Gargžduose esantys darželiai savo auklėtinius paskirsto srautais – jie turi pasitikrinti sveikatą numatytu laikotarpiu. Taip vaikai bei jų tėvai skatinami sveikatą pasitikrinti iš anksto, nelaukiant rugsėjo ir išvengiant galimų nesklandumų bei eilių.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 313 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,