Mano Gargždai



EIMIN kviečia abiturientus rinktis tiksliuosius mokslus – jauniesiems talentams numatytos stipendijos

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
EIMIN iliustr. EIMIN iliustr.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija šiemet vėl kviečia talentingą šalies jaunimą rinktis perspektyvias inžinerijos ir technologijų sritis. Kaip ir kasmet, ministerija skiria tikslines stipendijas STEM (informatikos, inžinerijos, matematikos) sričių studijų programas regionų aukštosiose mokyklose pasirinkusiems studijuoti studentams. Taip pat šiemet ministerija ėmėsi iniciatyvos pritraukti talentus į aukštųjų technologijų sritį.

 

„Investicija į jaunuosius talentus yra investicija į šalies augimą. Aukštos kvalifikacijos inžinerijos ir technologijų specialistų pasiūla yra itin svarbi tiek pramonės transformacijai, tiek pažangias technologijas vystantiems verslams ir kitiems aukštą pridėtinę vertę kuriantiems sektoriams. Šių specialistų poreikį nuolat įvardija ir užsienio investuotojai. Tad tęsiame versle paklausių studijų programų stipendijų iniciatyvą – darome viską, kad tokių talentų Lietuvoje tik daugėtų“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Šiuo metu daugiau nei tūkstantis studentų, pasirinkusių STEM sričių studijų programas regionų aukštosiose mokyklose Alytaus, Panevėžio, Klaipėdos, Marijampolės, Šiaulių, Utenos apskrityse, gauna kasmėnesines stipendijas. Jos mokamos visus ketverius bakalauro studijų metus. Į stipendijas studentai gali pretenduoti ir šiais metais. Šios stipendijos svariai prisideda ir prie aukštos kvalifikacijos inžinerijos ir technologijų specialistų pasiūlos didinimo regionuose. Aukštosios mokyklos bendradarbiauja su verslo bendruomene ir padeda studentams sėkmingai integruotis į darbo rinką.Daugiau informacijos ieškokite čia.

Šiais metais ministerija taip pat ėmėsi inciatyvos pritraukti talentingą jaunimą į aukštųjų technologijų sritį ir pakvietė rinktis aukštųjų technologijų verslo (angl. „Deeptech Entrepreneurship“) studijų programą Vilniaus universiteto Verslo mokykloje. EIMIN finansuos 7 vietas pažangiems studentams, ketinantiems studijuoti šioje programoje valstybės nefinansuojamose vietose ir įsipareigosiantiems po studijų dirbti startuoliuose.

Programa, kuri sukurta bendradarbiaujant su Europos branduolinių mokslinių tyrimų organizacija CERN, VU Matematikos ir informatikos, Fizikos fakultetais, leidžia įgyti įvairiapusių žinių, reikalingų aukštųjų technologijų verslams vystyti. Studentai įgyja inovacijų valdymo, technologiškai pažangių produktų ir paslaugų vystymo, technologijų startuolių kūrimo žinių ir įgūdžių. Be to, studentai, studijų metu vystantys savo startuolius, taip pat turi galimybę išvykti studijų vizitui į CERN laboratoriją.

„Šalies technologijų sektorius sparčiai auga – turime daug stiprių įmonių ir inovatorių, kuriančių visame pasaulyje pripažįstamas inovacijas. Investuodami į talentus ir rytojaus lyderius, kuriame nuolatinių inovacijų kultūrą, skatiname pažangą aukštųjų technologijų srityje ir taip užtikriname Lietuvos konkurencinį pranašumą“, – sako ekonomikos ir inovacijų viceministrė Neringa Morozaitė-Rasmussen.

Ministerija skiria dėmesį ir perspektyviai biotechnologijų ir gyvybės mokslų sričiai. Šiais metais ministerija suteikė galimybę doktorantams tobulinti kompetencijas alternatyvių baltymų srityje. Tai sparčiai auganti sritis, kurioje tikimasi proveržio. Alternatyvių baltymų šaltinių paieškos, tyrimų ir technologijų sričių žinias gilinti siekiantiems doktorantams, būsimiesiems mokslininkams, skiriamos stipendijos stažuotėms užsienyje.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 171 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,