Mano Gargždai



Kaip prižiūrėti skėtį, kad jis tarnautų ilgai?

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Įmonės nuotr. Įmonės nuotr.

Skėčiai yra būtini aksesuarai, kurie apsaugo mus nuo lietaus ir saulės. Tačiau, norint užtikrinti, kad skėtis tarnautų ilgai, reikia jį tinkamai prižiūrėti. Šiame straipsnyje pateikiami keli pagrindiniai patarimai, kaip prižiūrėti skėtį, kad jis ilgai išliktų funkcionalus ir patikimas.

 

Tinkamas atidarymas ir uždarymas

Pirmas ir svarbiausias žingsnis ilgaamžiškumo užtikrinimui yra teisingas skėčio atidarymas ir uždarymas. Skėtį reikia atidaryti lėtai ir tolygiai, vengiant staigių trūkčiojimų, kurie gali pažeisti mechanizmą arba sulenkti strypelius. Skėčiai turi būti uždaromi taip pat atsargiai, neleidžiant staiga susitraukti. Tai padės išvengti pažeidimų ir prailgins tarnavimo laiką.

 

Džiovinimas po naudojimo

Po naudojimo lietuje svarbu skėtį gerai išdžiovinti. Jei paliekate skėtį uždarytą šlapią, jis gali pradėti rūdyti arba atsirasti pelėsis. Todėl, grįžę namo, atidarykite skėtį ir leiskite jam išdžiūti natūraliai, geriausiai vėdinamoje vietoje. Niekada nedžiovinkite skėčio arti šilumos šaltinių, nes tai gali pažeisti medžiagą ar deformuoti konstrukciją.

 

Valymas ir priežiūra

Reguliariai valykite skėtį, kad pašalintumėte dulkes, purvą ir kitas apnašas. Naudokite švelnų muilą ir drėgną šluostę, kad nuvalytumėte skėčio audinį. Venkite naudoti stiprias chemines valymo priemones, kurios gali pažeisti medžiagą ar spalvą. Po valymo skėtį reikia gerai išskalauti švariu vandeniu ir leisti jam išdžiūti.

 

Laikymas

Kai nenaudojate skėčio, svarbu jį tinkamai laikyti. Geriausiai skėtį laikyti sausoje, vėsioje vietoje, kur jis bus apsaugotas nuo tiesioginių saulės spindulių, kurie gali išblukinti audinį ir susilpninti medžiagą. Jei skėtį laikote automobilyje, stenkitės jo nepalikti ten ilgą laiką, ypač karštomis dienomis, nes tai gali deformuoti plastikinę ir metalinę konstrukciją.

 

Mechanizmo priežiūra

Skėčio mechanizmas yra viena svarbiausių jo dalių. Reguliariai tikrinkite, ar visos dalys veikia tinkamai. Jei pastebite, kad mechanizmas stringa arba veikia netolygiai, galite naudoti šiek tiek silikoninio aliejaus arba specialios tepimo priemonės, kad palengvintumėte jo veikimą. Tačiau venkite naudoti per daug aliejaus, nes tai gali pritraukti purvą ir dulkes.

 

Atsargumas naudojant vėjuotomis sąlygomis

Nors daugelis skėčių yra pagaminti taip, kad atlaikytų stiprų vėją, vis tiek reikėtų būti atsargiems. Esant labai stipriam vėjui, geriau nenaudoti skėčio, nes stiprus vėjas gali lengvai sulaužyti strypelius ar deformuoti konstrukciją. Jei vis dėlto reikia naudoti skėtį vėjuotomis sąlygomis, stenkitės laikyti jį tvirtai ir nukreipkite prieš vėją, kad sumažintumėte apkrovą.

 

Reklama.

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 521 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,