Mano Gargždai



Girkaliuose užvirė Oninių tautų katilas

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Rolando Šauklio nuotr. Rolando Šauklio nuotr.

Girkališkiai ir aplinkinių miestų bei Klaipėdos rajono gyventojai liepos 20 dieną buvo pakviesti į Oninių šventę „ONUTĖ TAUTŲ KATILE“ Girkaliuose (prie kultūros namų). Renginio temą inspiravo šimtmečio Dainų šventės pasaulio lietuvių ir Lietuvos tautinių bendrijų diena.

 

Programoje netrūko veiklų nei mažiems, nei dideliems: vyko šviežios Jolantos kepainės duonelės ir prekybininkų mugė, putų šou vaikams, estradinės Girkalių grupės „Draugai“ koncertas, o tautų katilo valandą egzotikos įnešė Klaipėdos flamenko šokio mokykla „Rosalinda“, indiški studijos „Sanam“ šokiai, studijos „Sitara“ egiptietiški šokiai, dainininkė ukrainietė turinti nusipelniusios Ukrainos liaudies artistės vardą Dina Mataitienė, viena kūrinį itališkai atliko ir šventės režisierė Violeta Lisovaitė. Po tautų katilo koncerto įvyko Onučių sveikinimas. Šiais metais ant scenos užlipo net 11 Onučių, o tiek dar niekada nėra turėję Girkaliai ! Kaimelyje gyvena vienintelė Onutė Vitkauskienė. Onutės prisistatė atvykusios iš Gargždų, iš Kretingos, iš Grabių, iš Palangos, daugiausia šio vardo savininkių atvyko iš Klaipėdos, net 5. Kadangi ši šventė jau šeštus metus iš eilės turi savo temą ir aprangos kodą, šių metų tema atliepiant tautų katilą – ilgas sijonas ir gėlė plaukuose. Kas antra šventės moteris buvo pasiruošusi ir pasipuošusi. Vyko gražiausios „Rosalindos“ rinkimai, iš 7 dalyvių buvo išrinktos Mis Rosalinda ir Vicemis Rosalinda. Mis tapo – Jadvyga iš Endriejavo, o Vicemis – Rimutė iš Girkalių. Likusios konkurso dalyvės buvo apdovanotos AVON kosmetikos dovanėlėmis. Toliau sekė ugningosios dainų ir šokių grupės SARE ROMA ir Žemaitukų koncertas. Šventė vainikavo portugališkas fejerverkų šou. Labai populiari buvo šventės dekoracija, lietuvišku tautiniu kostiumu apsirengusi Onutė, kuri laikė gaublį ir pasaulio vėliavėles. Žmonės noriai prie jos paveikslavosi, o šį šedevrą sukūrė Girkalių bendruomenė, vedina pirmininkės Gražinos Bakevičienės. Tradiciškai buvo galima pasivažinėti žirgo tempiama karieta po Girkalių gyvenvietę.

Šio renginio režisierė V. Lisovaitė: „Tai buvo vienos gražiausių kada nors buvusių Oninių Girkaliuose. Labai džiaugiamės, jog buvo 11 Onučių, mums tai geras ženklas. Kad ši šventė apskritai įvyktų, ženkliai situaciją pagerino bendruomenės laimėtas projektas iš Žemės ūkio ministerijos. O minčių dar pavasarį buvo visokių, buvome pasiryžę šventę daryti mokamą arba iš viso nebedaryti. Geranoriškų rėmėjų pagalba ir finansuoto projekto dėka bei kultūros centro turimomis lėšomis sulipdėme ir sukūrėme fantastišką rezultatą, kuriuo džiaugėsi labai daug Klaipėdos rajono ir Gargždų gyventojų. Esu patenkinta, o tai būna retai. Buvo estetiška, gražu ir kitoniška.“

PROJEKTĄ FINANSAVO: Žemės ūkio ministerija, Girkalių bendruomenė.

PARTNERIAI: Klaipėdos tautinių kultūrų centras, Kretingalės seniūnija.

PAGRINDINIAI RĖMĖJAI: Savitarnos restoranas Stasio kampas, UAB Eritėja, Klaipėdos rajono savivaldybė.

RĖMĖJAI: Kretingalės kooperatinė žemės ūkio bendrovė, UAB Akmens menas, V. Urbono individuali mėsos gamybos įmonė, UAB Timbersija, Užkandžių dirbtuvėlės.

INFORMACINIAI RĖMĖJAI: Garso įrašų studija „Memel Records“, Klaipėdos rajono laikraštis „Banga“, internetinis portalas „Mano Gargždai“.

 

Rolando Šauklio ir Gabijos Januševičiūtės nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 725 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,