Mano Gargždai



Svarbiausias Paryžiaus vasaros olimpinių žaidynių naujienas sekite su LRT

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
V. Raupelio nuotr. V. Raupelio nuotr.

Liepos 26 d. prasideda Paryžiaus vasaros olimpinės žaidynės – jas sekti LRT kviečia kartu. Iki pat starto dienos pristačiusi kiekvieną Paryžiuje startuosiantį sportininką, nuo šiandien LRT nuolat praneš karščiausias naujienas iš olimpinių žaidynių tiesiogiai iš Prancūzijos.

 

LRT kanaluose naujienų apie lietuvių pasirodymus olimpinėse varžybose netrūks – kasdien LRT TELEVIZIJOS, LRT RADIJO eteryje ir portale LRT.lt apie naujienas iš Paryžiaus tiesiogiai praneš ten dirbantys LRT žurnalistai Dovilė Šeduikytė-Suslavičienė, Martynas Nesavas ir Paulius Cubera.

Jie rengs reportažus ir straipsnius apie svarbiausius lietuvių ir kitų sportininkų pasiekimus, kuriuos bus galima patogiai rasti specialiame portalo LRT.lt polapyje.

„Paryžiaus olimpinės žaidynės yra paskutinės, kurias žiūrovai Lietuvoje stebės per komercinį transliuotoją. Nuo 2026 m. Milano žiemos olimpinių žaidynių įspūdingiausia sporto šventė sugrįš į LRT eterį, bet tai nereiškia, kad LRT neskiria viso įmanomo dėmesio šioms žaidynėms.

Prieš žaidynes parengtas „Lietuvos olimpiečių“ ciklas atskleidžia visų mūsų sporto herojų kelią olimpinių žaidynių link. Jį verta pamatyti, išgirsti ir perskaityti. Todėl šis ciklas ir nugulė visose LRT platformose. Dabar liko sportininkus palaikyti Paryžiuje. O po rezultatų – karščiausios emocijos LRT.

Tikiu, kad vėl įsitikinsime, kad Lietuvos atletai yra ypatingi ir gali apstulbinti visą pasaulį“, – apie laukiančias žaidynes kalbėjo su kolegomis Paryžiuje dirbsianti LRT sporto grupės vadovė Dovilė Šeduikytė-Suslavičienė.

Lietuva Prancūzijos sostinėje minės šimtmetį nuo olimpinio debiuto – būtent Paryžiuje, 1924-aisiais, Lietuvos sportininkai pirmą kartą pasirodė tokio lygio tarptautinėse varžybose.

Olimpinių žaidynių naujienoms aptarti LRT sporto žurnalistai taip pat rengs specialią tinklalaidę „Olimpiečiai grįžta į Paryžių“. Pirmąjį epizodą, kuriame pasakojama Paryžiaus žaidynių istorija ir aptariama Lietuvos olimpiečių delegacija jau galite išgirsti LRT radiotekoje.

Į liepos 26–rugpjūčio 11 dienomis vyksiančias vasaros olimpines žaidynes Lietuva siunčia 50 olimpiečių rinktinę, kuri gins mūsų šalies garbę aukščiausioje ir svarbiausioje sporto scenoje pasaulyje. Lietuvos olimpinę rinktinę sudaro plaukimo, lengvosios atletikos, irklavimo, šiuolaikinės penkiakovės, žirginio sporto, buriavimo, breiko, imtynių, sportinės gimnastikos, dviračių sporto, paplūdimio tinklinio ir 3x3 krepšinio sporto šakų atstovai.

Apie kiekvieną Paryžiuje startuosiantį sportininką LRT parengė reportažų ciklą „Lietuvos olimpiečiai“ – iš 50-ies dalių sudarytame cikle pristatomas sportininkas ir jo kelias iki šių olimpinių žaidynių. 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 702 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,