Mano Gargždai



Mitai apie masažus: kas teisinga, o kas ne?

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pexels.com nuotr. Asociatyvi Pexels.com nuotr.

Masažas – populiari sveikatinimo ir atsipalaidavimo procedūra, tačiau apie ją yra sukurta įvairių mitų ir klaidingų teiginių. Straipsnyje aptarsime keletą dažniausiai pasitaikančių mitų ir atskleisime tiesą apie masažo naudą ir poveikį.

 

Apskritai geriausia yra pasikalbėti su specialistu. Jis dažniausiai padeda geriau suprasti masažo poveikį, naudą žmogaus organizmui. O daugiau žinoma – tuo dažniausiai yra paprasčiau suvokti, jog masažas – stebuklas, kuris gali padėti išgydyti net ir lėtines ligas.

 

Mitas, kad masažas tinka tik profesionaliems sportininkams ar žmonėms kenčiantiems nuo skausmo

Masažas gali būti naudingas visiems nepaisant amžiaus, fizinio aktyvumo lygio ar sveikatos būklės. Jis gali padėti atsipalaiduoti, sumažinti stresą, pagerinti kraujotaką, padidinti sąnarių lankstumą ir netgi pagerinti miego kokybę. Taip pat jis pasitarnauja žmogaus grožiui, tad šis ritualas turėtų būti daugelio gyvenimo dalis.

 

Mitas, kad masažas išgydo visas ligas

Nors masažas gali turėti teigiamą poveikį sveikatai, jis nėra stebuklingas gydymas nuo visų ligų. Jei sergate lėtine liga ar patiriate rimtų sveikatos problemų – svarbu kreiptis į gydytoją ir gauti tinkamą gydymą. Masažas gali būti naudinga papildoma terapija padedanti sustiprinti gydymo poveikį.

 

Mitas, kad masažo metu visada skaudės

Masažas turėtų būti maloni ir atpalaiduojanti patirtis. Jei jaučiate skausmą ar diskomfortą – pasakykite savo masažo terapeutui. Jis gali pakoreguoti spaudimą ar techniką, kad masažas jums būtų malonus. Apskritai šių procedūrų metu labai svarbi komunikacija. Tokiu atveju bus galima gauti daugiausia naudos.

 

Mitas, kad masažas gali sukels mėlynes

Tiesa, tačiau tai nedažna. Lengvos mėlynės po masažo gali atsirasti, jei masažistas taiko stipresnį spaudimą ar dirba su įtemptomis raumenų sritimis. Tačiau jei mėlynės yra didelės, skausmingos ar ilgai nepraeina – kreipkitės į gydytoją, nes tai gali rodyti rimtesnę problemą. Visgi, dažniausiai net ir atsiradusios mėlynės dažniausiai yra smulkmena palyginus su tuo – kokią naudą teikia pats masažas apskritai.

 

Mitas, kad nėščioms moterims negalima atlikti masažo

Masažas gali būti saugus ir naudingas nėščioms moterims, tačiau svarbu pasirinkti patyrusį masažo terapeutą, kuris žino, kaip dirbti su nėščiosiomis. Masažas gali padėti sumažinti nugaros skausmą, pagerinti miego kokybę ir sumažinti stresą nėštumo metu.

 

O kas yra teisinga?

Geriausia yra konsultuotis su specialistu, kadangi jis jums gali suteikti svarbiausią informaciją ir atsakyti į klausimus, kurie susiję su šia tikrai dėmesio verta procedūra. Apskritai, masažas – tikrai efektyvi priemonė, kuri gali net pakeisti Jūsų gyvenimo kokybę.

  • Masažas gali padėti sumažinti stresą ir nerimą.
  • Masažas gali pagerinti kraujotaką ir limfos tekėjimą.
  • Masažas gali padidinti raumenų lankstumą ir judesių amplitudę.
  • Masažas gali sumažinti raumenų skausmą ir įtampą.
  • Masažas gali pagerinti miego kokybę.
  • Masažas gali sustiprinti imuninę sistemą.
  • Masažas gali pagerinti nuotaiką ir savijautą.

Prieš pradėdami bet kokį masažo kursą – pasikalbėkite su savo gydytoju. Ypatingai tokiu atveju, jei turite kokių nors sveikatos problemų. Pasirinkite masažistą, kuris turi patirties. Pasikalbėkite su savo masažo terapeutu apie savo poreikius bei lūkesčius. Tai padės jums tinkamai išsigryninti – ko norite ir specialistas tai suvokęs imsis tinkamos masažo technikos. Masažo metu praneškite masažistui, jei jaučiate skausmą ar diskomfortą. Tai tikrai nėra normalu. Reguliariai lankykitės masaže, kad išlaikytumėte teigiamą poveikį savo sveikatai ir savijautai.

Masažas gali būti puikus būdas pagerinti savo fizinę ir psichinę sveikatą bei savijautą. Pasirinkę tinkamą masažo terapeutą ir reguliariai lankantis masažo seansuose – galėsite džiaugtis masažo teikiama nauda ilgai.

 

 

Reklama.

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 150 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,