Mano Gargždai



Fizinio aktyvumo akcijoje dalyvavo ir gargždiškiai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
„Intelekto namai“ nuotr. „Intelekto namai“ nuotr.

Paryžiuje finišavusios olimpinės žaidynės daugeliui gyventojų suteikė ne tik pasididžiavimo mūsų sportininkais jausmą, bet ir įkvėpė pačius pradėti sportuoti arba išbandyti kažką naujo. Tam puikiai pasitarnauja įvairios iniciatyvos, pritraukiančios žmones į sportinės veiklos sūkurį, kartais net visiškai nemokamai.       

 

Puikias sąlygas pamilti sportą bei aktyvų laisvalaikį suteikė VšĮ „Intelekto namai“ vykdytas ir ką tik finišavęs Sporto rėmimo fondo projektas „Aktyvumo zona – vaikų fizinio aktyvumo didinimas“. Į šio projekto veiklas Akmenės, Šiaulių, Klaipėdos, Kretingos ir Gargždų miestuose įsitraukė daugiau nei 1000 dalyvių, iš kurių daugiau nei 75 proc. – vaikai.       Tiek žmonių neabejotinai pamilo sportą bei aktyvumų gyvenimo būdą. Šios iniciatyvos sėkmę dar labiau padidino ir tai, kad į kai kuriuos renginius projekto dalyviai įsitraukė kartu su savo šeima ar draugais.       

Išties esame nustebę, kad nemaža dalis projekte dalyvavusių žmonių anksčiau nėra sportavę, tačiau projekto dėka pamilo aktyvų laisvalaikį ir noriai įsitraukė į mūsų organizuojamas nemokamas veiklas. Akivaizdu, kad sportas ir fizinis aktyvumas žmonėms yra naudingas ne tik dėl sveikatinimo priežasčių, bet ir dėl galimybių patirti teigiamas emocijas bei stiprinti bendruomeniškumo jausmą. Labiausiai džiaugiamės, kad pamatėme daug sportuojančių vaikų. Kas žino, galbūt kai kurie ateityje taps olimpiečiais?“, – teigė projekto iniciatoriai.      

2023 m. rudenį startavęs projektas minėtuose miestuose pirmiausia kvietė dalyvauti penkiuose mokomuosiuose seminaruose. Antrajame etape net tris mėnesius keliskart per savaitę buvo organizuojamos reguliarios mankštos su profesionaliais treneriais. Na, o projekto finiše nuo pat gegužės iki rugpjūčio mėnesio vyko penki bėgimo-žygiavimo sporto renginiai, kuriuose dalyvavimas visiems buvo visiškai nemokamas.      

Organizatoriai labiausiai didžiuojasi tuo, kad visi dalyviai išsiugdė gerus įpročius bei žadėjo toliau sportuoti savarankiškai.     

„Ačiū visiems dalyviams už tokias gražias patirtis. Didžiulė pagarba visiems tėveliams, kurie atvykote su vaikučiais į Aktyvumo zoną. Visos šypsenos, raudoni žandai ir gera emocija, tai būtent ir yra judėjimo teikiami privalumai“, – sakė vienas iš projekte dalyvavusių trenerių, pasaulio „SpartanTrifecta“ bėgimo su kliūtimis čempionas Gediminas Simutis.      

Visos projekto veiklos visiškai finansuojamos valstybės biudžeto lėšomis, kurias administruoja Nacionalinė sporto agentūra prie Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerijos. Skirta finansavimo suma –  82 338,97 Eur.

 

„Intelekto namai“ nuotraukos:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 288 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,