Mano Gargždai



„Mes Darom“ savaitgalį kviečia į nemokamą aplinkosaugos festivalį pajūryje

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Organizatorių nuotr. Organizatorių nuotr.

Aplinkosaugos iniciatyvų organizacija „Mes Darom“ kviečia į nemokamą aplinkosaugos festivalį „Darom prie jūros 2024“ rugpjūčio 23–25 d. Melnragėje. Jau ketvirtus metus iš eilės gyventojai prisidės prie kopų „auginimo“, dalyvaus įvairiose pramogose ir koncertuose. Festivalio tikslas – skatinti tvarią gyvenseną ir mažinti taršą Baltijos jūroje.    

 

Festivalio vieta pasirinkta neatsitiktinai – Melnragės I-ajame paplūdimyje kopų būklė yra viena prasčiausių visame Lietuvos pajūryje. Organizatoriai kviečia prisidėti prie šio paplūdimio atstatymo, klojant šakas, kurios efektyviai sulaiko vėjo nešamą smėlį labiausiai pažeistose vietose.     

„Įsitikinti, kad toks kopų tvarkymo būdas veikia, festivalio lankytojai galės ir gyvai. Praėjusiais metais festivalio metu čia suklotos šakos jau spėjo „apaugti“. Jeigu dirbsime taip kiekvienais metais, galime pasiekti puikių rezultatų“, – džiaugėsi „Mes Darom“  komunikacijos vadovas Edvardas Baltuška.     

Kopų tvarkymas vyks rugpjūčio 24 d., šeštadienį, nuo 10.30 val. be išankstinės registracijos, o visomis priemonėmis pasirūpins organizatoriai.    

 

Trys dienos išskirtinių veiklų    

Festivalio organizatoriai pabrėžia, jog festivalis yra draugiškas ne tik gamtai, bet ir visai šeimai. Trijų dienų programa sudėliota taip, kad veiklos turėtų įvairaus amžiaus dalyviai:

„Kaip ir kiekvienais metais, visiems, kurie yra neabejingi Baltijos jūros išsaugojimui, pasiūlysime ir daugybę pramogų. Dienos metu laukia įvairūs lauko žaidimai, įtraukiančios edukacinės veiklos, o saulei besileidžiant, dalyvius šokdins grupės ir atlikėjai: Superkoloritas, Lukas Pilkauskas ir Biplan. Be to, abu vakarus kino mėgėjai turės išskirtinę galimybę – žiūrėti filmus ant jūros kranto“, – apie programą pasakojo E. Baltuška.     

Sekmadienį festivalis kelsis į Klaipėdą, kur vyks „Baidarom“ iniciatyva. Jos metu dalyviai baidarėmis plauks Danės upe ir rinks atliekas.      

„Kalbėdami apie Baltijos jūrą, turime nepamiršti, kad jos būklė labai tiesiogiai priklauso ir nuo mūsų upių kokybės. Į upes patekusios šiukšlės galiausiai suteka į Baltijos jūrą, todėl privalome rūpintis visais vandens telkiniais“, – teigė E. Baltuška.        

 

„Tvarumo laboratorija“ ir sutartines atliekanti meninė instaliacija    

Lietuvos jūrų muziejaus direktorė Olga Žalienė neabejoja – tvarumas turi būti neatsiejama šiandienio žmogaus gyvenimo dalimi:     

„Mūsų visuomenė gyvena gausos laikotarpiu, tačiau spartus vartojimas vis dar palieka begales skaudžių randų, naikinančių mus supančią gamtą, gyvybę, teršiančių pasaulio jūras ir vandenynus.    

Tik edukuodami visuomenę, kaip tvariai vartoti, perdirbti, pakartotinai naudoti, o kartais galbūt ir atsisakyti nebūtinų dalykų visi kartu galime prisidėti prie sausumos ir jūrų gamtos biologinės įvairovės išsaugojimo“, – teigė O. Žalienė.    Būtent elgsenos pokyčių formavimui ir yra skirtas Lietuvos jūrų muziejaus projektas „Tvarios ateities kūrėjų laboratorija“. Čia sutelkiamos verslo įmonės ir kiti muziejaus partneriai edukacinei veiklai.     

Šiais metais festivalyje bus pristatyta ir menininkės Agnės Kišonaitės, kartu su UAB „Ekonovus“ sukurta iš atliekų pagaminta instaliacija „Choras“. „Choras“  atlikdamas specialią pajūriui sukurtą sutartinę, siunčia klausytojams svarbią žinutę – mažinkime taršą.    

„Darom prie jūros“ festivalis vyks rugpjūčio 23–25 d. Melnragėje. Festivalio organizatoriai – „Mes darom“ ir Lietuvos jūrų muziejus. Generalinis rėmėjas – SDG.     

Daugiau informacijos apie festivalį ČIA.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 365 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,