Mano Gargždai



Įspėja rajono gyventojus: netinkamai išmestos šiukšlės paplonins piniginę

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Nors rūšiuodami atliekas gyventojai gali ir privalo naudotis skirtingais konteineriais, pastebima vis daugiau atvejų, kada jos į konteinerius yra metamos bet kaip arba tiesiog paliekamos šalia. Dažniausiai ne vietoje paliekamos statybinės atliekos, baldai, polistirenas ir kiti namų apyvokos daiktai, žaislai, įvairūs tekstilės gaminiai. Tai – didelis pažeidimas, už kurį skiriamos piniginės baudos.    

 

Netinkamai išmestos atliekos (komunalinės, stiklas, popierius, plastikas) ar kitos šiukšlės (įvairios pakuotės, baldai, statybinės atliekos, įrenginiai, žaislai, rūbai, vežimėliai ir  kt.), paliktos prie konteinerių, yra traktuojamos kaip administracinis nusižengimas.    

Už tai gali būti skiriama bauda nuo 30 iki 140 eurų. Nusižengus antrą kartą, bauda gali siekti ir 600 eurų.    Per aštuonis šių metų mėnesius Viešosios tvarkos skyrius jau išrašė 116 protokolų. Ateityje kovojant su pažeidėjais bus vykdomos ir prevencinės priemonės – stebėjimai prie komunalinių atliekų aikštelių ir, pasitelkiant namo administratorius, gyventojus, nustatinėjamos pažeidėjų asmenybės.      

Tose vietose, kuriose įrengti atliekų surinkimo konteineriai, aplinką stebi ir vaizdo kameros. Iš viso rajone jų įrengta 24.    

Primename, kad rajone veikia net 4 didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelės, į kurias galima atvežti ir priduoti įvairias atliekas. Šiose aikštelėse priimamos naudotos padangos, statybinės bei griovimo atliekos, medienos, tekstilės antrinės, nepavojingos elektros ir elektronikos įrangos atliekos, taip pat buityje susidarančios pavojingos atliekos (dienos šviesos lempos, užterštos cheminėmis medžiagomis, įvairios pakuotės, dažų, lakų likučiai, naudota alyva, plovikliai, rūgštys, šarmai, tirpikliai, nerūšiuotos baterijos ir akumuliatoriai, tepalų filtrai bei atliekos, kuriose yra gyvsidabrio, užterštos pakuotės, užterštos pašluostės), baldai, medienos atliekos, tekstilė, popieriaus ir kartono, stiklo, plastiko, metalo pakuotės bei antrinės žaliavos.    

Aikštelių sąrašą ir priėmimo tvarką rasite ČIA.   

Buitinę techniką ir elektroniką nemokamai išveža https://manrupirytojus.lt/ ir https://emp.lt/.

 

Klaipėdos rajono savivaldybės nuotraukos:

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 887 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,