Mano Gargždai



Klaipėdos rajone – Europos paveldo dienų renginiai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Organizatorių iliustr. Organizatorių iliustr.

Rugsėjo 6–15 dienomis tradiciškai vyks Europos paveldo dienos. Kviečiame geriau pažinti paveldą, kuriuo gali didžiuotis ir Klaipėdos rajonas.

 

Europos paveldo dienų Lietuvoje renginiai jau pradėjo skaičiuoti ketvirtą dešimtmetį. Kaip ir kasmet, siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į kultūros paveldą – ankstesnių kartų palikimą. Šių metų Europos paveldo dienų tema – „Kultūros paveldas: ryšiai, įtakos, keliai“. Ja siekiama atskleisti kultūros paveldo objektų istorijas bei vertes platesniame geografiniame ir istoriniame kontekste.

Minint šias dienas, Gargždų krašto muziejus kviečia dalyvauti ekskursijoje autobusu ir aplankyti Vėžaičių seniūnijoje išlikusį ir jau išnykusį kultūros paveldą. Ekskursijos dalyviai aplankys Lapių kaime esantį buvusio dvaro parką ir pasiklausys vietos gyventojos pasakojimo apie Lapių palivarką, kuris iki šių dienų neišliko. Toliau bus keliaujama į Vėžaičių miestelį. Čia bus aplankyta grafams Volmeriams priklausiusi dvarvietė. Ekskursijos metu vietos gidas pasidalins pasakojimu apie grafus Volmerius, jų įtaką ir reikšmę Vėžaičiams, giminystės ryšius su Gargždų baronais Renėmis.

Taip pat ekskursijos dalyviai pėsčiomis aplankys Baltuosius ir Raudonuosius vartus, koplyčią, buvusį bravorą, arklides ir dvaro parką, išsidėsčiusį Skinijos upelio šlaituose, Šv. Kazimiero bažnyčią.

Renginio data: rugsėjo 7 d., 10 val.

Renginio vieta: Gargždų krašto muziejus, Sodo gatvė, Gargždai.

Registracija vykdoma tel.+370 656 15 5010, el. p. 

Daugiau informacijos rasite ČIA.

Renginys „Priekulės pašto istorijos“, skirtas Europos paveldo dienoms, vyks Priekulėje. Senieji Priekulės pašto pastatai yra ne tik svarbūs architektūros objektai, bet ir neatsiejama istorijos dalis, liudijanti apie krašto vystymąsi ir žmonių tarpusavio ryšius.

Renginio metu Ernsto Vicherto teatras pristatys teatralizuotą pasirodymą, kuris atskleis senųjų krašto gyventojų gyvensenos vaizdus ir istorijas. Šis pasirodymas taps gyvu laiko tuneliu, vedančiu mus į praeitį ir leidžiančiu pajusti to meto kasdienybę.

Taip pat dalyviai galės pamatyti vaizdo, garso ir objektų instaliacijas, paremtas tikromis lietuvininkų bei krašto gyventojų istorijomis. Šios instaliacijos leis pajusti to meto atmosferą ir išgirsti tikrų žmonių pasakojimus. Kiekvienas eksponatas pasakos apie žmonių likimus, jų kasdienybę ir svarbius įvykius, kurie formavo bendruomenę.

Renginio data: rugsėjo 13 d., 20 val.

Renginio vieta: Senasis Priekulės paštas.

Registracija nereikalinga.

Daugiau informacijos apie renginį ČIA.

 

Parengta pagal www.europospaveldodienos.lt informaciją

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 605 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,