Mano Gargždai



Gargždų „Banga“ – Taurės finale

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Gargždų „Bangos“ feisbuko nuotr. Gargždų „Bangos“ feisbuko nuotr.

Trečiadienį Kauno Dariaus ir Girėno stadione „Banga“ 1:0 įveikė Kauno „Žalgirį“ ir ketvirtą kartą per klubo istoriją pateko į Taurės finalą.

 

Jau nuo pirmųjų minučių buvo aišku, kad iniciatyvą turės aikštės šeimininkai, o „Banga“ bandys varžovus užklupti kontratakomis, kurių smaigalyje buvo V. Paulauskas. Toks komandų pasirinktas žaidimo planas nežadėjo progų gausybės.

Pirmajame kėlinyje išvydome praktiškai tik du tikrai pavojingus epizodus. 14 minutę kauniečiai turėjo galimybę pasiųsti kamuolį į vartus, tačiau po M. Rale smūgio gargždiškius išgelbėjo A. Lara. Įpusėjus kėliniui pavojingu išpuoliu atsakė „Banga“. Po P. Srėbaliaus perdavimo V. Paulauskas suklaidino gynėjus ir pavojingai smūgiavo iš 18 metrų. Deja, „Žalgirio“ vartininkas D. Mikelionis sužaidė užtikrintai.

Tokį pat klampų žaidimą komandos pratęsė ir antrajame kėlinyje.

62 minutę po kauniečių klaidos aikštės viduryje link „Žalgirio“ vartų pasileido V. Paulauskas. Nors gynėją „Bangos“ puolėjui ir pavyko aplenkti, D. Mikelionis spėjo išmušti kamuolį. Vos po trijų minučių užsitęsusios „Bangos“ atakos metu N. Žebrauskas tolimu perdavimu kauniečių baudos aikštelėje surado V. Paulauską. Gargždiškių puolimo lyderis meistriškai krūtine susistabdė kamuolį ir smūgiu iš aštraus kampo pasiuntė jį į artimą viršutinį vartų kampą.

Praleidę įvartį kauniečiai bandė ilgesniam laikui persikelti į „Bangos“ aikštės pusę, tačiau pirmus pavojingesnius epizodus jiems pavyko sukurti tik artėjant dvikovos pabaigai.

82 minutę po sumaišties „Bangos“ baudos aikštelėje A. Hernandez iš arti pasiuntė kamuolį virš vartų. Po poros minučių jau gargždiškiai gąsdino stadione susirinkusius žiūrovus. Po V. Piliukaičio perdvimo Cesinha pavojingai smūgiavo iš baudos aikštelės prieigų, tačiau D. Mikelionis nukreipė kamuolį už vartų. Per teisėjo kompensuotą laiką M. Bertašius atrėmė A. Dolžnikov bandymą iš aštraus kampo.

Finalinis teisėjo švilpukas užfiksavo, kad rugsėjo 29 dieną „Banga“ sugrįš į Kauną, kur Taurės finale susigrums su Kauno rajono „Hegelmann“, kitame pusfinalyje 2:1 įveikusiu Telšių „Džiugą“.

Rungtynių santrauka ir David Afonso komentaras – Lietuvos Futbolas YouTube kanale.

Žalgiris (Kaunas) – Banga (Gargždai) 0:1 (0:0)

Įvarčiai: 65 min. V. Paulauskas (Banga).

Įspėjimai: 41 min. F. Černych, 71 min. A. Dolžnikov (KŽ); 68 min. D. Norvilas, 81 min. M. Ramanauskas (Banga).

„Bangos“ sudėtis: M. Bertašius, N. Žebrauskas, J. Januševskij, A. Lara, V. Antužis, Cesinha (90′ B. Šatkus), M. Ramanauskas, D. Norvilas, V. Magdušauskas (63′ V. Piliukaitis), P. Srėbalius (76′ R. Vėževičius), V. Paulauskas (76′ K.S hults). Atsargoje liko: L. Grinkevičius, K. Smilingis, M. Andrejev, E. Kirjanov, K. Pliuškys, E. Smulkys, A. Sousa, I. Venckus.

Kitas rungtynes „Banga“ žais Telšiuose sekmadienį, rugsėjo 22 dieną, 16 valandą su „Džiugu“.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 159 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,