Mano Gargždai



Akcijos „Poilsiauk atsakingai“ rezultatai – gerėja aplinkai atsakingas elgesys

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi nuotr. Asociatyvi nuotr.

 Akcijos „Poilsiauk atsakingai“ metu Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai tikrino, ar laikomasi aplinkosaugos reikalavimų gamtoje,  ir konsultavo poilsiautojus. Per šių metų liepos ir rugpjūčio mėnesius vykusią akciją atlikta 300 reidų, patikrinti 2 407 fiziniai asmenys ir 37 ūkio subjektai. Buvo nustatyta 9 proc. mažiau pažeidimų lyginant su pernai metų duomenimis, t. y. iš viso 349 pažeidimai.

 

„Šia akcija siekiame ugdyti poilsiautojų dėmesingumą juos supančiai aplinkai. Džiaugiamės, kad kiekvienais metais gerėja aplinkai atsakingas elgesys, tačiau pastebime, kad vis dar daug poilsiautojų nesilaiko plaukiojimo ir saugomų teritorijų taisyklių. Visgi daugiausia, 70 pažeidėjų nesilaikė mėgėjų žvejybą reglamentuojančių teisės aktų“, – teigia Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos skyriaus vedėjas Vitalis Marozas.

Per akciją, liepos 1 d. – rugpjūčio 31 d., pareigūnai tikrino, ar poilsiautojai laikosi aplinkosaugos reikalavimų plaukiodami vandens telkiniuose vandens transporto priemonėmis, poilsiaudami miške.

Didelį dėmesį aplinkosaugininkai skyrė poilsiavietėms ypač jautriose vietose gamtoje – saugomose teritorijose ir telkinių pakrantėms. Buvo tikrinama, ar poilsiautojai automobilius stato tam skirtose vietose, ar laužavietės kūrenamos pagal nustatytus reikalavimus, ar nepaliekama šiukšlių stovyklavietėse ir žvejybos vietose. Kartu buvo tikrinami žvejai ir medžiotojai.

Daugiausia per akciją nustatyta šių pažeidimų:

  • mėgėjų žvejybą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimai,
  • vandens apsaugos reikalavimų pažeidimai, kai automobiliai buvo statomi per arti vandens telkinio,
  • saugomų teritorijų apsaugos ir naudojimo rėžimo pažeidimai, pvz., važiavimas transporto priemonėmis, stovyklavimas gamtiniame rezervate ar draustinyje,
  • lankymosi miške reikalavimų, pažeidimai, pvz., transporto priemonių statymas miške ant miško paklotės,
  • aplinkosaugos sąlygų plaukioti vandens telkiniuose plaukiojimo priemonėmis pažeidimai, pvz., plaukiojančių vandens motociklu draudžiamoje vietoje.

Akcijos metu iš pažeidėjų paimta: 20 tinklinių, duriamųjų ir užkabinamųjų įrankių, 108 mėgėjiškos žvejybos įrankiai (skrituliai, meškerės, povandeniniai šautuvai ir pan.) ir 1 plaukiojimo priemonė. Paskaičiuota žala aplinkai sudaro 1922,74 eurus, paskirtų nuobaudų suma – 685 eurai.

Daugiau informacijos apie atsakingą laisvalaikį gamtoje rasite Aplinkos apsaugos departamento parengtose atmintinėje.

Apie praėjusių metų akcijos rezultatus galima rasti informacijos čia.

 

Tvarkaulietuva.lt – patogus būdas, pranešti apie užterštas teritorijas šalyje

Aplinkos apsaugos departamentas, stiprindamas atliekų tvarkymą šalyje, sukūrė interaktyvų žemėlapį tvarkaulietuva.lt. Šiame žemėlapyje gyventojai gali pažymėti ne tik atliekomis užterštas teritorijas, bet ir apie sugadintus miško kelius ir suniokotą miško paklotę. Gyventojų prašoma pateikti kuo detalesnę informaciją: pridėti nuotraukų, pažymėti koordinates, kuo detaliau aprašyti situaciją ir taip prisidėti prie aplinkos saugojimo.

Jei kyla klausimų, Aplinkos apsaugos departamento specialistai jus pakonsultuos telefonu +370 700 02022 arba el. paštu .

Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai primena, kad apie aplinkos apsaugos pažeidimus galima pranešti skubiosios pagalbos tarnybų telefono numeriu 112. Taip pat užfiksuotas nuotraukas ar vaizdo medžiagą, kai daromas pažeidimas, galima atsiųsti el. paštu .

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 76 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,