Mano Gargždai



Kiek kainuoja populiariausios automobilio remonto paslaugos?

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Freepic.com nuotr. Asociatyvi Freepic.com nuotr.

Autoservisų pasiūla šiais laikais skųstis tikrai negalima. Kiekvienas autoservisas Kaune, Vilniuje ar bet kuriame kitame Lietuvos mieste taiko savitą kainų politiką, todėl iš anksto įvertinti, kiek gali kainuoti automobilio remontas, yra labai sunku. Sugedęs automobilis, prie nevaržomos judėjimo laisvės pripratusiam vairuotojui, kelia labai daug nepatogumų. Todėl tikrai pasitaiko nemalonių atvejų, kai vairuotojai už automobilio remontą moka dvigubai ar net trigubai daugiau nei turėtų. Šiame straipsnyje norėtume aptarti populiariausių automobilio remonto paslaugų įkainius, tam, kad susidūrus su automobilio remonto poreikiu, iš anksto galėtumėte numatyti bent jau preliminarias remonto paslaugų kainas ir nepakliūtumėte į servisą, kuriame taikoma ne itin sąžininga kainų politika.

 

Kiek kainuoja kompiuterinė automobilio diagnostika?

Kompiuterinę diagnostiką tikrai atlieka kiekvienas autoservisas Kaune, Klaipėdoje ar bet kuriame kitame didesniame mūsų šalies mieste. Tokių paslaugų kainos gali būti labai įvairios. Kompiuterinės diagnostikos kainos priklauso nuo naudojamos diagnostinės įrangos funkcionalumo, darbuotojų profesionalumo, automobilio gedimo mastų bei sudėtingumo ir pan. Visgi, kai kurie autoservisai šiek tiek persistengia ir tokias paslaugas įkainoja labai brangiai. Anksčiau tokios paslaugos tikrai buvo pakankamai brangios, nes ne kiekvienas autoservisas galėjo sau leisti įsigyti kokybišką diagnostinę įrangą. Šiais laikais – diagnostinės įrangos prieinamumas yra didesnis, todėl tokių paslaugų kainos tikrai neturėtų būti labai didelės. Preliminariai, kompiuterinė automobilio diagnostika turėtų kainuoti 40–100 Eur, bet ne daugiau.

 

Stabdžių sistemos remonto kainos

Stabdžių sistemos remontas rečiau ar dažniau tikrai būna aktualus kiekvienam vairuotojui. Stabdžių sistemos remonto kainos taip pat priklauso nuo remonto trukmės, eigos bei problemų sudėtingumo. Todėl iš anksto įvardinti tokių paslaugų įkainius, labai sunku. Bet kuriuo atveju, kiekvienas vairuotojas privalo reguliariai keisti pagrindinius stabdžių sistemos komponentus – diskus ir kaladėles. Kai kuriuose autoservisuose stabdžių kaladėlių įkainiai priklauso nuo to, ar keičiamos būgninių, ar diskinių stabdžių kaladėlės. Iš tiesų, vairuotojai turėtų žinoti, kad stabdžių rūšis, kaladėlių keitimo įkainiams tikrai neturėtų daryti didelės įtakos. Kaladėlių keitimo kainos labiau priklauso ne nuo stabdžių rūšies, o nuo automobilio modelio. Bet kuriuo atveju, tokių paslaugų įkainiai dažniausiai prasideda nuo 30–35 Eur.

 

Ratų suvedimo kainos

Ratų suvedimą įprastai reikia atlikti bent kartą per metus, todėl tokių paslaugų įkainiai taip pat turėtų būti svarbūs visiems vairuotojams. Laiku nepašalintos problemos, susijusios su ratų geometrija, ilgainiui gali peraugti į žymiai rimtesnius automobilio gedimus. Todėl kartais ratų suvedimą rekomenduojama atlikti ir prevenciniais tikslais. Ratų geometrijos patikrinimo paslaugos tikrai neturėtų būti brangios, nes patikra atliekama labai greitai, o jos metu neatliekami jokie sudėtingi remonto darbai. Tokio pobūdžio paslaugos neturėtų pasižymėti didesniais nei  25–35 Eur įkainiais. Ratų suvedimo paslaugos yra šiek tiek brangesnės. Jeigu atliekamas tik priekinės ašies ratų suvedimas, jis turėtų kainuoti maždaug 40–45 Eur. Abiejų ašių suvedimo kaina įprastai prasideda nuo 50 Eur. Vėlgi, galutinę tokių paslaugų kainą lemia automobilio modelis, nes nuo jo priklauso darbų sudėtingumas ir trukmė.

Deja, tačiau tikrai ne visi autoservisai vairuotojams pateikia adekvačius remonto paslaugų įkainius, kurie realiai atitinka dabartines rinkos kainų tendencijas. Todėl susidūrus su tam tikrais automobilio gedimais, prieš vykstant į vieną ar kitą autoservisą, visada reikėtų atlikti namų darbus ir pasidomėti bent preliminariais, aktualių paslaugų įkainiais. Kemi servisas Kaune – vieta, kurioje visada rasite puikų kainos ir kokybės santykį. Be to, šiame autoservise lojaliems klientams suteikiamos ir solidžios nuolaidos. Tad, kaskart Jūsų lauks vis palankesni remonto paslaugų įkainiai!

 

Reklama.

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 85 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,