Mano Gargždai



Klaipėdos vaikų ligoninė pacientus priims atnaujintose patalpose

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Vitos Jurevičienės / VE nuotr. Vitos Jurevičienės / VE nuotr.

Rugsėjo 27 d. duris atvėrė atnaujintas VšĮ Klaipėdos vaikų ligoninės Skubiosios pagalbos skyrius. Į atnaujintų patalpų pristatymą susirinkęs ligoninės personalas, miesto vadovai ir svečiai džiaugėsi naujomis sąlygomis ir galimybėmis suteikti skubią pagalbą mažiesiems pacientams greičiau ir patogiau.

 

VšĮ Klaipėdos vaikų ligoninė vyr. gydytojas Virginijus Žalimas pasidžiaugė, kad atliekant VšĮ Klaipėdos vaikų ligoninės Skubiosios pagalbos skyriaus rekonstrukciją, daug dėmesio buvo skirta patalpų funkcionalumui.

„Atnaujintame Skubiosios pagalbos skyriuje visą parą veiks erdvios pacientų laukimo patalpos, gydytojų apžiūros kabinetai, pacientų stebėjimo palatos, modernia įranga aprūpinti diagnostikos ir procedūrų kabinetai, sanitariniai mazgai pritaikyti neįgaliesiems“, – vardijo atliktus darbus Vaikų ligoninės vadovas ir pristatė susirinkusiesiems trumpą vaizdo filmuką, kaip patalpos atrodė anksčiau.

V. Žalimas pažymėjo, kad Vaikų ligoninės pastatas yra Kultūros paveldo objektas, tad jį atnaujinant, teko paisyti ne tik medicinos įstaigoms keliamų higienos reikalavimų, bet ir skirti dėmesio architektūrinių vertybių išsaugojimui.

„Rekonstruodami erdves atradome daug gražių dalykų, raudonų plytų mūro sienas, arkas, gipso elementus, net langą užmūrytą. Šios senovinės detalės dabar puošia šiuolaikinės ligoninės interjerą ir primena jos istoriją“, – džiaugėsi V. Žalimas.

Atnaujintas Klaipėdos vaikų ligoninės patalpas palaimino Šv. Kazimiero parapijos klebonas Rolandas Karpavičius.

Apžiūrėti rekonstrukcijos Klaipėdos vaikų ligoninėje rezultatą atvyko Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ir vicemerė Vaida Raugelė.

„Per parą į Klaipėdos vaikų ligoninės Skubiosios pagalbos skyrių kreipiasi nuo 80 iki 120 pacientų, o vasaros metu 150 ir dar daugiau. Tai yra didžiulis srautas, o iki šiol veikęs Priėmimo skyrius jau neatitiko ligoninės poreikių.

Rekonstrukcijai buvo skirta 300 tūkst. eurų ir Klaipėdos miesto savivaldybės biudžeto. Tai yra investicija į mažąjį pacientą, į mūsų miesto ateitį.

Tokio skyriaus jau seniai reikėjo šiai ligoninei“, – kalbėjo A. Vaitkus.

Sykiu meras pasidžiaugė šalia ligoninės pastatytu nauju Vaikų poliklinikos pastatu. Pažymėjo, jog ši gydymo įstaiga dirba labai progresyviai ir palinkėjo, kad toliau išliktų pavaldi Klaipėdos miestui.

Klaipėdos vaikų ligoninės Skubios pagalbos skyriaus rekonstrukcijos darbus atliko UAB „Minestas“.

Atnaujintame skyriuje mažieji pacientai bus priimami jau nuo pirmadienio, rugsėjo 30 d.

 

Vitos Jurevičienės nuotaukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 82 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,