Mano Gargždai



Iškilmingame renginyje apdovanoti nusipelnę rajono mokytojai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Artėjant Tarptautinei mokytojų dienai, vakar Klaipėdos koncertų salėje įvyko iškilminga rajono švietimo bendruomenės pagerbimo šventė. Tradiciškai buvo įteiktos Metų mokytojo Bronislavos Aldonos Gedvilaitės-Treijos premijos.

 

Apdovanojo ir sveikino

Šiemet 1500 eurų vertės premijos įteiktos trims mokytojoms – už ypatingus pasiekimus, nuoširdų darbą bei iniciatyvas jas gavo Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos priešmokyklinio ugdymo mokytoja metodininkė Alvyda Švabienė, Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijos lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja metodininkė Aurelija Daugėlienė ir Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja metodininkė Zofija Vaitkuvienė.

Taip pat jau antrus metus buvo įteiktas Metų mokytojų klubo ir Klaipėdos rajono švietimo centro įsteigtas prizas, skirtas apdovanoti jauną, pradedantį mokytoją. Šiemet šis apdovanojimas atiteko Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos matematikos mokytojai Kristinai Šmaižienei.

Į šventę pagerbti pedagogus atvyko ir Klaipėdos rajono savivaldybės atstovai. Sveikinimo žodį tarė vicemerė Violeta Riaukienė, Tarybos narė, Švietimo, kultūros ir sporto komiteto pirmininkė Loreta Piaulokaitė-Motuzienė, Administracijos direktorius Sigitas Karbauskas bei Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Algirdas Petravičius.

„Nors pagerbimo renginys kasmetinis, tačiau šis vakaras – išskirtinis. Sveikinu su artėjančia mokytojų diena ir linkiu svarbiausio – būti mokytoju iš pašaukimo. Dėkoju, kad suteikiate jaunajai kartai sparnus augti, ne tik įgyti žinių, bet ir išmokti gyvenimo pamokų. Būkite stiprūs, kantrūs ir te šviesi išmintis bei pašaukimas veda pirmyn“, – renginio metu sveikino vicemerė.

„Kasmet išrenkame tris geriausius mokytojus, tačiau apdovanojimo esate vertas kiekvienas. Ir jei dar šiek tiek trūksta, net neabejoju, kad pasistengus kitais metais būsite pastebėti. Linkiu pačių geriausių mokinių ir pačių kantriausių, supratingiausių tėvelių“, – sakė Tarybos narė L. Piaulokaitė-Motuzienė.

Administracijos direktorius S. Karbauskas linkėjo pedagogams kantrybės ir jėgų užgrūdinant jaunąją kartą.

„Neseniai perskaičiau frazę, kad yra mokytojai nuo Dievo ir yra mokytojai – neduok Dieve. Tai šiandien jus gerai pažinodamas, galiu drąsiai visus priskirti pirmajai frazės daliai. Ačiū, mieli kolegos, už rūpestį, darbą bei šypsenas“, – kalbėjo A. Petravičius.

Iškilmingo vakaro metu švietimo bendruomenę ir visus susirinkusiuosius išradingai, jautriais ir vaizdingais žodžiais bei muzikos kūriniais sveikino Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos trečių ir ketvirtų klasių moksleiviai kartu su lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Rasa Rusteikiene. Renginys užbaigtas „Aktorių teatro“ spektakliu-komedija „Atostogos su žmona“.

 

Mokytojus sveikino „Vaivorykštės“ gimnazijos moksleiviai. Savivaldybės nuotr.

 

Pagrindinis instrumentas – žodis

Metų mokytoja Aurelija Daugėlienė apibūdinama, kaip kūrybinga ir aktyvi bendruomenės narė, pasižyminti lyderyste ir profesionalumu. Pedagogė tvirtina, kad pagrindinės vertybės, kuriomis vadovaujasi, – sąžiningumas ir dorovė.

A. Daugėlienės  mokiniai nuolat džiugina pasiekimais įvairiuose konkursuose, ji pati aktyviai dalyvauja daugybėje veiklų ir projektų, didelį dėmesį skiria Mažosios Lietuvos etninės kultūros populiarinimui, siekia supažindinti moksleivius su įdomia rašytojos Ievos Simonaitytės kūryba ir asmenybe, ugdyti jų tautinį tapatumą. Pedagogės tikslas – kad jos balsas ir žinios pasiektų vaikus, o pagrindinis instrumentas, padedantis to siekti, – žodis.

Netrukus trijų dešimtmečių darbo Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijoje sukaktį minėsianti Zofija Vaitkuvienė Metų mokytojo titulą pelnė už ilgametį dalijimąsi lietuvių kalbos ir literatūros žiniomis. Mokytoją pasirinkti šią profesiją pastūmėjo noras būti tarp žmonių ir galėti jiems padėti. Labiausiai savo darbe Metų mokytoja vertina mokinių nuoširdumą, atvirumą ir pasitikėjimą. Ypač džiaugiasi tada, kai mokiniai noriai imasi papildomų darbelių – dalyvauja konkursuose, įgyvendina kūrybines užduotis, praktikuoja darbą grupėse. Pedagogė didelį dėmesį skiria skirtingų gebėjimų mokiniams, dirbdama individualiai skatina jų savirealizaciją ir tobulėjimą. Net ketverius metus pedagogė vadovavo rajono lietuvių kalbos mokytojų metodiniam rateliui, nuolat rengia ir įgyvendina įvairius projektus, renginius, organizuoja mokinių itin mėgstamas netradicines pamokas.

 

Į renginį susirinko gausi švietimo bendruomenė. Savivaldybės nuotr.

 

Sėkmė – specialių poreikių vaikų integracija

Veiviržėnuose vaikus pirmai klasei jau dešimt metų ruošiančiai Alvydai Švabienei svarbiausia, kad kiekvienas vaikas, besimokydamas pajustų sėkmę. Ugdymo procese trečius metus mokytoja taiko Herojaus metodą, padedantį diferencijuoti ugdymo turinį. Didžiulė mokytojos sėkmė – į grupę integruoti ir specialiųjų poreikių turintys vaikai. Pedagogė, kalbėdama su auklėtiniais, nebijo atvirauti pati nemokanti to ar kito, o tai, pasak jos, labai padeda aiškinant, kad visų gebėjimai gali būti skirtingi.

Originaliai ir kūrybingai mokytoja organizuoja vaikų popietinio poilsio valandas – įrengta patalpa su poilsio erdvėmis, kur kiekvienas vaikas gali rinktis, kaip jam ilsėtis: miegoti ar tyliai užsiimti edukacinėmis veiklomis.

Grupėje sėkmingai taikomas kassavaitinis projektas „Laiškas vaikui“, kai informacija suteikiama jaukaus, šilto laiško forma. Atgalinis atsakymas, kurį savaitgalį apie vaiką rašo tėvai, įkvepia vaikus, sustiprina savivertę, stiprina šeimos ir ugdymo įstaigos tarpusavio bendradarbiavimą.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 73 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,