Mano Gargždai



Malūno lofte Klaipėdoje koncertuos pasaulyje pripažinti Latvijos bliuzo vilkai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Organ Trio nuotr. Organ Trio nuotr.

Malūno loftas – alternatyviai kultūrai ir gerai muzikai atvira erdvė Gluosnių skersgatvyje, Klaipėdoje. Spalio 5 dieną čia meistriškumo kursus ir koncertą „LBB Organ Trio“ surengs ryškiausia Latvijos bliuzo žvaigždė – po visą pasaulį su savo programa keliaujanti grupė Latvian Blues Band.

 

Grupės trejetą sudaro gitaristas, vokalistas Janis Bukovskis, būgnininkas, vokalistas Rolands Saulietis ir Hamondo vargonais grojantis Artis Ločmelis. Tai išskirtinio meistriškumo kūrėjai ant scenos trykštantys energija – žiūrint į juos tikrai norisi ginčytis su tais, kurie Baltijos kraštų žmones laiko uždarais ir kukliais... Įspūdingą koncertinę patirtį sukaupę muzikantai turi ką papasakoti – per daugiau nei 20 metų praleistų ant scenos, šiandien jie atvirai dalinasi savo žiniomis su smalsiais, jaunesniais ar mažiau patirties turinčiais muzikantais. Tą jie darys ir Malūno lofte, likus kelioms valandoms iki koncerto. Spalio 5 dieną, 17 val., visi besidomintys bliuzo muzika laukiami nemokamuose meistriškumo kursuose, kuriuos ves Latvian Blues Band nariai.

Šios latvių bliuzo grupės karjeros pradžia tikrai neįprasta – jeigu dauguma muzikinių kolektyvų mūsų kraštuose ilgai ir kantriai laukia, kol susiklostys tinkamos aplinkybės turui už Atlanto, Latvian Blues Band savo karjerą nuo tokio turo tik pradėjo. 2000-aisiais įrašę albumą su Kanados bliuzo žinovu Johnny V, Latvijos muzikantai iš karto susiruošė į turą po visą Kanadą. Šis įvykis ir laikomas Latvian Blues Band veiklos pradžia. Nuo to laiko grupė pasirodė keliose dešimtyse skirtingų pasaulio valstybių.

2005 m. Prancūzijoje grupė buvo apdovanota Thropees France Blues apdovanojimu kaip geriausia bliuzo grupė Europoje, vėliau Latvian Blues Band nariai buvo pirmieji europiečiai, atlikę savo programą Čikagos bliuzo festivalyje. 2009 m. išleidę debiutinį albumą „Unreal“ Latvijos bliuzo vilkai kasmet vėl ir vėl įrodo, kad yra verti viena scena dalintis su pasaulinėmis bliuzo muzikos žvaigždėmis. Jų talentas įvertinamas įvairiuose tarptautiniuose muzikos festivaliuose. Ten Latvian Blues Band sekasi taip gerai, kad grupės nariams kilo mintis patiems vieną tokį surengti. Nuo 2017-ųjų kolektyvas organizuoja tarptautinį muzikos festivalį R’n’B Blues Festival.

Latvian Blues Band nariai koncerte „LBB Organ Trio“ Malūno lofte laukia visų, kuriems artimas ir įdomus mūsų kraštuose mažiau girdimas bliuzo skambesys. Muzikantai sako, kad didžioji dalis muzikinių improvizacijų koncerto metu kuriama iš karto, scenoje, pasitelkiant iš publikos kylančias inspiracijas. Niekada negali žinoti, koks bus galutinis tokio koncerto taškas.

Malūno lofto projektą „Kūrybinių jungčių malūnas“ dalinai finansuoja Klaipėdos miesto savivaldybė. Projekto tikslas – skatinti Klaipėdos jaunimo kūrybinį potencialą, kultūrinius mainus, menų įvairovę, kūrybinę raišką ir sinergiją, sudarant sąlygas kūrybinių galių ugdymui, kūrybos pristatymui, fiksavimui ir sklaidai.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 140 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,