Mano Gargždai



Garbaus amžiaus grybautoja sėkmingai surasta Klaipėdos rajono miške

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos apskrities VPK nuotr. Klaipėdos apskrities VPK nuotr.

Vakar, apie 18:44 val., policija gavo pranešimą apie dingusią 1944 metais gimusią moterį, kuri tos pačios dienos rytą išėjo grybauti ir iki vakaro negrįžo namo. Nedelsiant buvo pradėta intensyvi paieška.

 

Į pagalbą buvo pasiųsti trys policijos ekipažai iš Klaipėdos miesto ir rajono komisariatų, kinologas su tarnybiniu šunimi, miško plotai buvo stebimi bepiločiu orlaiviu, pasitelktas ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) sraigtasparnis.

Apie vidurnaktį, sraigtasparnio įgula pastebėjo moterį sunkiai prieinamoje vietoje. Į nurodytą vietą atskubėję pareigūnai 80-metę grybautoją rado gyvą ir sveiką. Ji buvo nedelsiant apžiūrėta medikų ir saugiai parvežta namo.

Policijos pareigūnai primena, kad į mišką eiti reikėtų pasiruošus atsakingai. Būtina informuoti artimuosius apie planuojamą maršrutą ir laiką, turėti pilnai įkrautą mobilųjį telefoną ir vilkėti ryškios spalvos drabužiais, kad būtumėte lengviau pastebimi. Pasiklydus patariama būti kuo atviresnėje vietoje, rekomenduojama pasiimti švilpuką, žibintuvėlį ar degtukus.

Žmonių ieškančiuose sraigtasparniuose yra sumontuotos kameros, padedančios aptikti šilumą skleidžiančius objektus, pilotai, skrisdami naktį, naudoja naktinio matymo akinius, todėl mažiausias šviesos šaltinis paiešką gali labai palengvinti.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 183 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,