Mano Gargždai



Žiniasklaidos priemonės nebebus atsakingos už pranešimuose žiniasklaidai skelbiamą informaciją tik ją tinkamai pažymėjus

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Freepic.com nuotr. Asociatyvi Freepic.com nuotr.

Seimas patikslino Visuomenės informavimo įstatymą, jame reglamentuodamas naują sąvoką.

 

„Yra įvedama „pranešimo žiniasklaidai“ sąvoka, anksčiau jos nebuvo. Ir nors naujienų portalai ar kita media rašydavo, kad tai yra pranešimas spaudai ir portalai už jo turinį neatsako, įstatyme tai nebuvo įtvirtinta. Yra buvęs atvejis, kai vienas naujienų portalas sulaukė nemenkos baudos, kuomet asmuo pasiskundė dėl reklamos pranešime spaudai. Įtvirtinus sąvoką „pranešimas žiniasklaidai“ nuimama atsakomybė nuo žiniasklaidos pečių dėl to, kas juose yra skelbiama“, – Seimo kanceliarijos Spaudos biurui sakė vienas pataisų iniciatorių Seimo narys Vytautas Kernagis.

Įstatyme įtvirtinta, kad pranešimas žiniasklaidai, tai yra asmens, įmonės ar organizacijos parengtas informacinis pranešimas, kuris viešosios informacijos rengėjo ir (ar) skleidėjo nuožiūra gali būti skleidžiamas visuomenės informavimo priemonėse.

Priimtais pakeitimais įstatymas taip pat papildytas nuostata, reglamentuojančia, kad visuomenės informavimo priemonėje skleidžiant visą ar tik dalį parengto pranešimo žiniasklaidai turi būti laikomasi šių reikalavimų:

1) jeigu pranešimas žiniasklaidai skleidžiamas neatlygintinai, jis žymimas žodžiais „Pranešimas žiniasklaidai“;

2) jeigu pranešimas žiniasklaidai skleidžiamas atlygintinai, jis žymimas žodžiais „Reklama“ arba „Rėmimas“ (pasirinktinai);

3) visais atvejais nurodomas pranešimo žiniasklaidai rengėjas.

Visuomenės informavimo įstatymo pataisoms (projektas Nr. XIVP-3792(2) pritarė 96, nė vienas nebalsavo prieš, susilaikė vienas Seimo narys. 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 142 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,