Mano Gargždai



Startuoja nacionalinis mokinių konkursas „Skaidrumą kuriame kartu‘24“

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Organizatorių iliustr. Organizatorių iliustr.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) skelbia jau tradiciniu tapusį nacionalinį konkursą mokiniams „Skaidrumą kuriame kartu‘24“. Šių metų tema – „Skaidrumas ir sąžiningumas svarbiau už pažintis ir ryšius“. Konkursu siekiama stiprinti mokinių pilietiškumą, skaidraus elgesio principus ir antikorupcines nuostatas bei kartu paminėti Tarptautinę antikorupcijos dieną.

 

Lietuvos bendrojo ugdymo ir profesinių mokyklų pedagogai kviečiami registruoti 8–12 klases. Konkurso dalyviai 2024 m. spalio 17 d. – lapkričio 15 d. galės atlikti dvi užduotis: individualiai išspręsti konkursinį testą skaidrumozenklelis.lt ir kartu su bendraklasiais sukurti kūrybinį darbą.

Geriausiai pasirodžiusieji pretenduos į tris nominacijas: klasė „Skaidrumosė „Skaidru lyderė“, klamo skleidėja“ ir mokykla „Skaidrumo bendruomenė“. Nominacijas pelniusios klasės laimės organizatorių parengtas specialias edukacines veiklas. Kiekvienai Konkurse dalyvavusiai klasei bus įteiktas STT direktoriaus padėkos raštas, o kiekvienam dalyviui – Konkurso ženklelis.

Kūrybinius mokinių darbus vertins 7 narių komisija: STT, Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos, Vilniaus universiteto, Lietuvos šaulių sąjungos, nevyriausybinės organizacijos „Žinau, ką renku“, Valstybės pažinimo centro ir Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos atstovai.

„Kasmet konkurse dalyvauja vis daugiau mokinių. Matome, kad tai ne tik įtraukianti sąžiningumo bei pilietiškumo nuostatas ugdanti veikla mokiniams, bet ir patogi antikorupcinio ugdymo priemonė pedagogams. Mums tai proga išgirsti ir pamatyti mokinių įžvalgas apie skaidrumą ir jo stiprinimą. Šįsyk konkurso klausimynas ir kūrybinės užduotys kviečia nagrinėti nepotizmo problematiką, tad tikimės išties įdomių darbų“, – teigia STT Antikorupcinio švietimo skyriaus vadovas Benas Aldakauskas.

Konkurso nuostatus ir daugiau informacijos apie svarbiausias datas galite rasti čia.

REGISTRACIJOS ANKETA: https://forms.office.com/e/uh6UKuRdFn.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 142 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,