Mano Gargždai



Rinkiminė kova Gargždų apygardoje: kas laimės antrajame ture?

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
A. Mockus ir J. Ruškys. VRK ir asmeninio archyvo nuotr. A. Mockus ir J. Ruškys. VRK ir asmeninio archyvo nuotr.

Sekmadienį Vyriausiajai rinkimų komisijai patvirtinus galutinius Seimo rinkimo rezultatus vienmandatėse rinkimų apygardose, paaiškėjo, kad į Seimą išrinkti 8 Seimo nariai iš 71. Tai reiškia, kad likusiose 63 apygardose vyks antrasis rinkimų turas. Pakartotinio balsavimo prireiks ir Gargždų rinkimų apygardoje.

 

Rūpi, kad rajonas augtų ir klestėtų

Po pirmojo turo tapo aišku, kad daugiausiai balsų Gargždų rinkimų apygardoje žmonės atidavė Lietuvos socialdemokratų partijos atstovui Alvydui Mockui ir Liberalų sąjūdžio nariui Justui Ruškiui. Alvydas Mockus surinko 5 037 balsus (28,78%), o Justas Ruškys – 3 908 balsus (22,33%).

Naujienų portalas „Mano Gargždai“ nusprendė kandidatų pasiteirauti, kokios jų mintys apie praėjusį pirmąjį etapą bei kaip vertina savo galimybes antrame ture.

Socialdemokratas A. Mockus džiaugiasi didžiuliu įvertinimu ir patikėta atsakomybe.

Palaikymo tikėjausi, tačiau rezultatas tikrai nustebino. Toks įvertinimas skatina dar labiau dirbti ir pateisinti žmonių lūkesčius. Suprantu, kad priešakyje laukia daug iššūkių, bet esu pasirengęs juos priimti ir tęsti pradėtus darbus“, – sakė kandidatas.

Anot A. Mockaus, dabartinis svarbiausias uždavinys yra išlaikyti atvirą dialogą su žmonėmis, suprasti jų poreikius ir lūkesčius.

„Tai – mano svarbiausias prioritetas. Siekiu būti pasiekiamas kiekvienam bendruomenės nariui, nes tikiu, kad tik kalbėdamiesi galime identifikuoti esmines problemas ir rasti geriausius sprendimus. Noriu, kad žmonės jaustųsi išgirsti ir suprasti, todėl aktyviai klausau jų nuomonės ir pasiūlymų. Man rūpi, kad mūsų rajonas augtų ir klestėtų, o žmonės jaustųsi saugūs ir tai su komanda plačiai komunikuojame“, – teigė A. Mockus.

Kandidato teigimu, išsikeltus uždavinius padeda pasiekti vieninga komanda: „Jaučiu daug palaikymo, palaiko ir Klaipėdos rajono meras, susibūrė didelė komanda ir bendruomenė, su kuria dirbame. Suprantu, kad artimųjų palaikymas yra neįkainojamas, todėl vertinu kiekvieną bendrą akimirką su jais. Komandos susitelkimas, bendruomenės įsitraukimas ir šeimos palaikymas leidžia telktis svarbiausiam tikslui – žmogaus gerovei.“

 

Antrame ture tikėjosi kito varžovo

Artėjant antrajam turui, A. Mockus savo rinkėjams dar kartą primena, kad jam svarbiausios jų problemos, lūkesčiai ir poreikiai.

„Aš girdžiu Jūsų balsus, matau, su kokiais iššūkiais susiduriate kasdien, ir mano tikslas – kartu su Jumis ieškoti geriausių sprendimų, kurie užtikrintų geresnę ir saugesnę mūsų visų ateitį. Nuo švietimo ir sveikatos apsaugos iki infrastruktūros ir socialinės apsaugos – visos šios sritys turi būti geriau prižiūrimos ir tobulinamos bei atliepti mūsų rajono poreikius“, – sakė A. Mockus.

Kandidatas pažymi, kad ir toliau dės visas pastangas, kad šią rinkimų kovą laimėtų, nes būdamas valdančios daugumos Seimo nariu darys viską, kad atlieptų socialiai teisingą politiką Lietuvoje.

Antrasis kandidatas – liberalas Justas Ruškys. Nors nuo A. Mockaus jis atsiliko 1 129 balsais, politikas už pelnytus balsus rinkėjams dėkoja ir neslepia geros nuotaikos.

„Ačiū visiems balsavusiems ir atėjusiems balsuoti. Ačiū nerealiai komandai su kuria kartu dirbame. Nuotaikos geros ir darbingos. Pirmas tikslas – patekimas į antrą turą – įveiktas, dabar tvirtai žengiame į kitą etapą – laimėti rinkimus. Tokių ar panašių rezultatų tikėjausi. Tikėjau, kad būsiu antrame ture, o su kuo daug nesvarsčiau, bet neslėpsiu, maniau, kad antrame ture bus kita kandidatė“, – šypsojosi J. Ruškys.

 

Rinkiminiu laikotarpiu prižadami kalnai

Kalbėdamas apie tarprinkiminio laikotarpio uždavinius, J. Ruškys pažymėjo, kad pirmiausia norintis pabaigti jau pradėtus darbus.

„Tvirtai einu suplanuotu keliu, kalbuosi su gyventojais, dalyvausiu debatuose bei kviesiu rinkėjus ateiti į rinkimus ir balsuoti už mane. Visiškai naujų užduočių nekeliu, nes ir laiko tarpas tarp turų yra ribotas, jau rytoj prasidės išankstinis balsavimas. Darbų daug, todėl noriu visus juos padaryti ir ramus, jog padarėm viską ką galėjome, stebėti rinkėjų pasirinkimą“, – „Mano Gargždams“ sakė J. Ruškys.

 Paklaustas, ką dar norintis pridurti savo rinkėjams, liberalas žodžių į vatą nevyniojo ir teigė, kad Klaipėdos rajoną Seime turi atstovauti kompetentingas, turintis patirties, supratimo ir noro pasiekti, įgyvendinti užsibrėžtus tikslus būsimas Seimo narys.

„Neabejoju, kad žmonės pasirinks teisingai. Deja, bet rinkiminiu laikotarpiu prižadami kalnai, kaip iškart po rinkimų, jau sekantį rytą, jį išrinkus ims šviesti ryškiausia saulė, dangus bus nebe pilkas, o ryškiai mėlynas, o į banko sąskaitas valstybė pervedinės padidintas pensijas, vaiko pinigus, didesnius atlyginimus ir kt. ir kaip mes visi gyvensime geriau, važiuosime naujais keliais, pranyks gydymo įstaigose eilės, visi vaikai paklius į darželius ar mokyklas, nes jau dabar tikrai valstybė veiks. Taip nebūna. Ne pas visus yra drąsos sakyti tiesą ir nedrįstama pasakyti, kad už visų šitų pažadų stovi ne kas kitas, o didesni mokesčiai, nes pinigus norint išdalinti, juos pirmiausia reikia turėti“, – teigė J. Ruškys.

Paklaustas apie antrojo turo rezultatus, J. Ruškys neslėpė, jog tikisi pačių geriausių – laimėti rinkimus.

Antrasis rinkimų turas įvyks spalio 27 d. (sekmadienį). Šią dieną negalintys balsuoti rinkėjai kviečiami pasinaudoti balsavimo iš anksto teise ir balsuoti spalio 22–24 dienomis savivaldybėse ir papildomai įsteigtose išankstinio balsavimo vietose.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 120 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,