Mano Gargždai



„Klaipėdos vanduo“ informuoja apie sukčius: apsimeta įmonės darbuotojais

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
„Klaipėdos vanduo“  nuotr. „Klaipėdos vanduo“ nuotr.

„Klaipėdos vanduo“ informuoja apie sukčiavimo atvejus, kai nepažįstami asmenys apsimeta įmonės darbuotojais ir apgaulės būdu iš gyventojų bando išvilioti pinigus. Šie asmenys, prisidengdami „Klaipėdos vanduo“ darbuotojų vardu, teigia atliekantys įvairius patikrinimus ir reikalauja grynųjų pinigų už suteiktas tariamas paslaugas.

 

Neseniai pasitaikė atvejis, kuomet pas klientę atvykęs asmuo prisistatė esantis įmonės darbuotojas ir už vandens skaitiklio pakeitimą paprašė sumokėti 70 Eur grynaisiais. Moteris sukčiams perdavė 20 Eur, kadangi nurodytos visos sumos neturėjo. Pasisavinęs pinigus sukčius paprasčiausiai dingo.

Raginame gyventojus būti budriais ir nepasikliauti nepažįstamaisiais asmenimis, neduoti jiems grynųjų pinigų ir įtarus sukčiavimo atvejį, nedelsiant apie tai informuoti policiją telefonu 112.

 

Taip pat atkreipiame dėmesį, kad visi „Klaipėdos vanduo“ darbuotojai:

  • dėvi darbo aprangą su aiškiai matomais AB „Klaipėdos vanduo“ skiriamaisiais ženklais;
  • turi darbo pažymėjimus su nuotrauka ir patvirtintais įmonės rekvizitais, kuriuos privalo pateikti klientui paprašius;
  • niekada neprašo grynųjų pinigų už suteiktas paslaugas ar atliktus darbus.

Beje, primename, kad praktikoje yra pasitaikę ir tokių situacijų, kai sukčiai gyventojams siunčia melagingas trumpąsias SMS žinutes, kuriose pranešama apie įsiskolinimą už suteiktas vandens tiekimo paslaugas, prašo deklaruoti vandens apskaitos prietaisų rodmenis. Tokie pranešimai dažniausiai būna parašyti netaisyklinga kalba. Sukčiai grasina baudomis ir skubina atlikti mokėjimą. Vertinkite tokią informaciją kritiškai ir jokiais būdais neskubėkite bei neatidarykite įtartinų nuorodų, o paspaudus, nedelsiant pasikeiskite savo vartotojo prisijungimo duomenis.

Kilus klausimų, klientus visuomet raginame susisiekti su bendrovės klientų aptarnavimo centro konsultantais telefonu   +370 46 220 220 arba žinute socialinio tinklo Facebook paskyroje AB „Klaipėdos vanduo“. 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 63 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,