Mano Gargždai



Žinios apie Baltijos kelią – proga laimėti savaitgalio kelionę į Estiją

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)

1989 m. rugpjūčio 23 dieną, minint 50-ąsias Molotovo-Ribentropo pakto, panaikinusio Baltijos šalių nepriklausomybę, metines, Vilnių, Rygą ir Taliną sujungė gyvoji grandinė – šimtai tūkstančių žmonių susikibo rankomis, taip simboliškai atskirdami Baltijos valstybes nuo Sovietų Sąjungos, išreikšdami norą būti laisvais.

 

Rugpjūčio 23 dieną švęsime Baltijos kelio 25 – ąsias metines. Kylant naujoms grėsmėms ne tik kaimyninėms valstybėms, bet ir Lietuvai, pilietinės akcijos „Baltijos kelias“ siekiai aktualūs ir po ketvirčo amžiaus. Klaipėdos rajone įgyvendinamas projektas „Bunda jau Baltija“, kurio esmė – kultūros ir jaunimo įstaigų bendradarbiavimas, siekiant pakviesti Klaipėdos rajono gyventojus ir svečius paminėti Baltijos kelio sukaktį ir prisijungti prie visos Lietuvos Baltijos kelio minėjimo sąšaukos.

 

Baltijos kelyje – piliečių palinkėjimai Lietuvai

Baltijos kelio ruože nuo Vilniaus Katedros aikštės iki Saločių (Lietuvos – Latvijos pasienio) rugpjūčio 23 dieną organizuojamas paminėjimas „Baltijos kelio sąšauka“. Čia vyks simbolinės šventintos duonos, Lietuvos gyventojų palinkėjimų perdavimas į bendrą Palinkėjimų dėžę, įrašas Baltijos kelio knygoje. Renginių programa skelbiama viešai, todėl gali dalyvauti visi norintys Lietuvos gyventojai.

Planuojama, kad iš Klaipėdos rajono taip pat vyks delegacija, kuri nuveš palinkėjimus Lietuvai. „Bunda jau Baltija“ organizatoriai – Jono Lankučio viešoji biblioteka ir Gargždų krašto muziejus kviečia rajono gyventojus atnešti užrašytus palinkėjimus ir jie bus perduoti vykstančiai delegacijai.

 

Gargžduose – aktyvus sukakties minėjimas su vertingais prizais

Negalintys dalyvauti „Baltijos kelio sąšaukos“ renginiuose rajono gyventojai ir svečiai maloniai kviečiami į Gargždų kultūros centre vyksiantį paminėjimą.

Rugpjūčio 23 dienos renginio programoje numatyta, kad nuo 16 val. Gargždų kultūros centre varžysis Protų kovų komandos, kurios turės galimybę pasitikrinti žinias apie tris Baltijos valstybes, apie Lietuvos valstybės atkūrimo pilietines iniciatyvas.

Pirmų trijų vietų laimėtojams organizatoriai ir rėmėjai pasiūlys viliojančių prizų: I – os vietos laimėtojų komanda rugpjūčio 30 – 31 dienomis bus pakviesta keliauti į Estijos sostinę Taliną ir Saremo salą. II – os vietos laimėtojai turės galimybę apsilankyti spaustuvėje „Print it“, įsikūrusioje Klaipėdos rajone, o III – os vietos laimėtojų laukia atminimo dovanos.

Komandos, norinčios dalyvauti, gali registruotis elektroniniu paštu: arba telefonu 8 618 85902 darbo dienomis nuo 8:00 iki 17:00 val.

Nuo 18 val. gyvo garso koncerte „Bunda jau Baltija“ visi kviečiami į atgimstančių dainų ir šokių sukūrį. Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centro ir Gargždų kultūros centro kolektyvai ruošiasi triukšmingai paminėti Baltijos kelio sukaktį. Kaip ir pries 25 metus, 19 valandą renginio dalyviai bus pakviesti simbolinei akcijai. Daugiau apie akciją – tik renginio dieną!

 

Baltijos kelias – iniciatyvos ir po 25 metų

Baltijos kelio sukaktį Klaipėdos rajone rugpjūčio 23 dieną minės Gargždų krašto muziejus, Gargždų kultūros centras, Jono Lankučio viešoji biblioteka ir Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centras. Smagu, kad pilietinė akcija „Baltijos kelias“ ir po 25 metų gali būti organizuojama prisidedant įvairioms iniciatyvoms. Ženklios pagalbos sulaukta iš rajono sąjūdiečių. Į organizatorių kvietimą paremti maloniai atsiliepė naftos įmonės, įsikūrusios Klaipėdos rajone. Ypatinga padėka UAB „Exalo drilling S.A. Lietuvos filialui“, UAB „Minijos nafta“ ir AB „LOTOS Geonafta“ kolektyvams bei Albinui Žvirbliui, Ignui Vaičeliūnui ir Kęstučiui Ivanauskui.

Spaustuvė UAB „Print it“ iniciatyvą parėmė, įsteigdama net keletą prizų, o projektą viešinti sutiko nuolatiniai kultūros rėmėjai – Klaipėdos rajono laikraštis „Banga“ ir portalas www.mano-gargzdai.lt, radijo stotis „Radijo gama“. Organizatoriai už paramą dėkingi ir UAB „Eurobiuras“, UAB „Redstena“ kolektyvams.

 

Rajono gyventojai Baltijos kelyje

Neabejotina, kad Klaipėdos rajono gyventojai 1989 m. rugpjūčio 23 dieną dalyvavo Baltijos kelio akcijoje tiek organizuotai, tiek pavieniai, tiek su bendraminčiais, tiek šeimomis. Projekto „Bunda jau Baltija“ organizatoriai maloniai kviečia dalyvauti rugpjūčio 23 dienos renginyje ir pasidalinti prisiminimais, pabendrauti su, galbūt seniai sutiktais, draugais, bendraminčiais. Muziejaus darbuotojai renginio metu maloniai priims visą informaciją, fotonuotraukas, video medžiagą, susijusią su to laikotarpio įvykiais. Laukiame Jūsų!

 

Renginio plakatas:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 546 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,