Mano Gargždai



Jauniausias fotografo žudikas teisme neišlaikė

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Redakcijos archyvo nuotrauka Redakcijos archyvo nuotrauka

Žinomą pajūrio fotožurnalistą brutaliai nužudė ir iš jo kūno išsityčiojo trys nepilnamečiai. Už tai teisiami tik du, nes vienas iš jų tuo metu tebuvo vos trylikos metų. Vakar teisme apklausiamas tik kaip liudytojas, jis neatlaikė ir nualpo.

 

Gargždų fotografo bei žurnalisto Stanislovo Šeštausko nužudymo baudžiamoji byla nagrinėjama už uždarų durų. Ant teisiamųjų suolo sėdo du suimti nepilnamečiai - šešiolikmetis ir penkiolikmetis. Nusikaltimo padarymo metu jiems buvo po 15 metų.

Laisvėje paliktas jų bendras byloje figūruoja tik kaip liudytojas. Jam jokia baudžiamoji atsakomybė negresia, nes nusikaltimo padarymo metu buvo mažametis - neturėjo keturiolikos metų. Tiek jam sukako praėjus vos trims mėnesiams po nužudymo.

Vakar šis paauglys atvyko į Klaipėdos apygardos teismą, tačiau duoti parodymus bylą nagrinėjantiems teisėjams nebaigė. Neatlaikęs įtampos jis nualpo ir buvo išvežtas į ligoninę.

Velionio žmona ir vaikai šioje byloje pareiškė 1,5 mln. litų civilinius ieškinius neturtinei žalai atlyginti bei 9538 litų turtinės žalos civilinį ieškinį. Nukentėjusieji paprašė bylą nagrinėti jiems nedalyvaujant, nes vėl klausytis, kaip buvo žudomas artimiausias žmogus, jiems yra per sunku.

Nusikaltimas įvykdytas šių metų vasario 28 d. vakarą Klaipėdos rajono Kulių kaime. 60-metis S.Šeštauskas prie Minijos upės besitrainiojančius tris girtus paauglius sutiko visai atsitiktinai, eidamas į sodą parsinešti daiktų. Jie vyro paprašė alaus ir cigarečių. Fotografas ne tik nedavė, nes paprasčiausiai neturėjo, bet ir žodžiais paauklėjo trijulę.

Supykę paaugliai apsupo gerokai už save vyresnį vyrą ir ėmė jį mušti. Nuo smūgių parkritęs fotografas buvo spardomas, nusikaltėliai ant jo net šokinėjo. Žudikai apiplėšė gyvybės požymių netekusį vyrą paimdami pas jį rastus 15 litų, mobilųjį telefoną, asmens dokumentus ir nuolaidų korteles. Po to dar išsityčiojo iš aukos kūno, jį apšlapindami ir degindami degtukais.

Policininkai įtariamuosius sulaikė tą pačią dieną. Trijulė jiems yra daugiau ar mažiau žinoma. Vienas jų teisėsaugos akiratyje atsidūrė dėl mokykloje sukeltų muštynių. Penkiolikmetis lengvai pasiduoda kitų įtakai ir pasižymi didžiule agresija, kurią slopina vaistais. Mažametis jau buvo įkliuvęs dėl vagystės. Tada už vaiko nepriežiūrą nubausta jo mama.

Maksimali bausmė, kuri gali būti skiriama nepilnamečiams asmenims Lietuvoje - laisvės atėmimas iki 10 metų.

 

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

VEdid WWW

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 367 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,