Mano Gargždai



Antradienio vakaras Gargžduose - vyno mėgėjams

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Vakaro svečiai ne tik degustavo itališką vyną, bet ir sėmėsi žinių apie vynus. G. Muldarytės nuotr. Vakaro svečiai ne tik degustavo itališką vyną, bet ir sėmėsi žinių apie vynus. G. Muldarytės nuotr.

Antradienio vakarą restorane LIJO rinkosi vyno mėgėjai - čia vyko itališkos vyno naktys. Jaukiai prie staliukų susėdę vakaro svečiai turėjo galimybę ne tik degustuoti itališkus vynus, bet ir sužinoti plačiau apie juos iš vyno eksperto Mindaugo Paliuko lūpų.

 

Jis supažindino visus su itališko vyno gamybos subtilybėmis bei papasakojo apie itališkus vynus, vyno gamybos regionus ir populiariausias vynuoges.

Šis vakaras – vienas projekto „Vyno akademija“ renginių. Europos Sąjungos remiamą edukacinį vynų projektą „ES vynai Baltijos valstybėse“ 2012–2015 m. vykdo „Baltijos gėrimų pramonės aljansas“ (ABBI). Tai pirmasis tokio pobūdžio ir masto projektas, finansuojamas Europos Sąjungos.

Juo siekiama geriau supažindinti lietuvius, latvius ir estus su Europos šalių vynų, turinčių saugomas kilmės, geografines bei vynuogių veislių nuorodas skoniu bei gamyba, mokyti atskirti ir išsirinkti už priimtiną kainą, suteikti žinių. 

 

Gerdos Muldarytės nuotraukos:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 169 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,