Mano Gargždai



Apgadintą skulptūrą ketinama sutvarkyti

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Jau kuris laikas meninėje kompozicijoje trūksta trečiojo žiedo. Gerdos Muldarytės nuotr. Jau kuris laikas meninėje kompozicijoje trūksta trečiojo žiedo. Gerdos Muldarytės nuotr.

Dar metų pradžioje Gargžduose vandalai nuniokojo Klaipėdos gatvėje, pėsčiųjų take, pastatytą meninę kompoziciją ir daugiau nei pusę metų ji – be trečiosios besisukančios dalies. Tai turėtų tęstis nebeilgai. Skulptūrą planuojama sutvarkyti.

 

Po vandalų išpuolio sausį skulptūrai buvo padarytas 1,5 tūkst. litų nuostolis. Kaip pasakojo Gargždų seniūnijos seniūnas Saulius Bakšinskis, niokotojai liko nenubausti.

Nors prie Gargždų kultūros centro esančios vaizdo kameros užfiksavo incidentą, vaikinų advokatai įrodė, kad jie yra nekalti. Viena priežasčių – jog ant skulptūros nebuvo nurodyta, kad ant jos negalima suptis.

S. Bakšinskis teigė, kad nebuvo planuota, jog skulptūra stovės ilgą laiką.

„Tai – trumpalaikis projektas. Galbūt, jei ją visą būtų sulaužę, iš karto būtų buvusi pašalinta“, – kalbėjo Gargždų seniūnas.

Jis nurodė, kad meninės kompozicijos likimą spręs Klaipėdos rajono savivaldybės administracija, kuri ją ir nupirko.

Paaiškėjo, kad ši meninė kompozicija dar džiugins gargždiškių ir miesto svečių akis. Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėja Raimonda Kučinskaitė patvirtino, kad skulptūra neliks tokia, kokia yra dabar, ir ją planuojama tvarkyti.

Skulptūra su trimis besisukančiais žiedais Gargždų centre buvo pastatyta 2009 metais. Jos autorius – gargždiškis tautodailininkas, medžio drožėjas Saulius Rumbutis. Pagrindinė meninės kompozicijos idėja – propaguoti ekologišką transportą. Savivaldybei ji atsiėjo apie 3 tūkst. litų.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 744 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,