Mano Gargždai



Dviejų rajono mokyklų moksleiviai važinės naujais autobusais

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Monikos Sutkutės nuotrauka. Asociatyvi Monikos Sutkutės nuotrauka.

Šią savaitę Vyriausybė patvirtino nutarimą, kuriuo savivaldybėms bus perduoti 48 mokykliniai autobusai. Vieną jų gaus Endriejavo vidurinė mokykla. Nauju autobusu, pirktu už Savivaldybės lėšas, važinės ir Slengių mokyklos-daugiafunkcio centro moksleiviai.

 

Vienu šūviu – du zuikiai

Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėjas Algirdas Petravičius informavo, kad Švietimo ir mokslo ministerijos pirktas „Volkswagen Crafter“ markės autobusas, kainavęs 124 848 litus, bus skirtas Endriejavo vidurinei mokyklai.

„Geltonuosius autobusus skirsto Švietimo ir mokslo ministerija pagal savivaldybių pateiktas paraiškas, atsižvelgdama į nustatytus kriterijus. Vienas iš svariausių argumentų – mokyklų tinklo pertvarka. Endriejavo vidurinė mokykla nuo rugsėjo 1 d. jau nebekomplektuos vienuoliktų klasių, o nuo 2015 m. taps pagrindine mokykla. Todėl autobusas ir buvo skirtas Endriejavo vidurinei mokyklai“, – aiškino A. Petravičius.

Kaip teigė Švietimo skyriaus vedėjas, lygiai tokį patį naują autobusą, kuriame yra 19 sėdimų vietų mokiniams, savo kieme jau turi Slengių mokykla-daugiafunkcis centras. Jį už biudžeto lėšas pirko Klaipėdos rajono savivaldybė.

Šiemet rajono savivaldybė buvo vienintelė dalyvavusi bendrajame Švietimo ir mokslo ministerijos viešųjų pirkimų konkurse.

„Dalyvaujant bendrame konkurse kaina būna žymiai mažesnė, nes perkamas gerokai didesnis autobusėlių skaičius. Taigi mus ministerija priėmė į bendrąjį pirkimą, paskui tik sumokame Savivaldybės pinigus ir turime autobusą. Viešųjų pirkimų procedūrų nebereikia organizuoti patiems. Nušauname du zuikius“, – teigė A. Petravičius.

 

Rajone riedės 21 autobusas

Iš viso rajono švietimo įstaigos dabar turės 21 autobusą. 20 iš jų priklauso bendrojo ugdymo mokykloms, 1 – Švietimo centrui.

Iš 21 autobuso 18 yra geltonieji mokykliniai, kiti trys – pritaikyti mokinių vežiojimui. 6 geltonuosius autobusus iš biudžeto lėšų pirko Klaipėdos rajono savivaldybė.

Švietimo ir mokslo ministerija mokyklinius autobusus perka ir perduoda savivaldybėms nuo 2000 metų. Per tą laiką iš viso nupirktas 691 mokyklinis autobusas. Pasak A. Petravičiaus, pirmasis autobusas, kurį 2000 m. gavo Klaipėdos rajonas, nebėra naudojamas – jis nurašytas, nes buvo nebetinkamas naudoti.

Švietimo ir mokslo ministerija mokykliniams autobusams įsigyti šiemet skyrė 6 milijonus litų.

Šventinė autobusų perdavimo savivaldybėms ceremonija vyks rugpjūčio 28 d. 13 val. Nepriklausomybės aikštėje, šalia Lietuvos Respublikos Seimo.

Autobusus savivaldybės tradiciškai mokykloms perduos prieš naujus mokslo metus – paskutinę rugpjūčio savaitę.

Kaip skelbia Švietimo ir mokslo ministerija, 2013-2014 mokslo metais mokykliniais autobusais į mokyklas keliavo per 21 tūkst. 1-12 klasių mokinių.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 283 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,