Mano Gargždai



Gimnazijoje sėkmės istoriją pristatė svečias iš Tailando

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Gimnazijoje svečiavosi IT inžinierius Kin Jantasig iš Tailando Gimnazijoje svečiavosi IT inžinierius Kin Jantasig iš Tailando

     Gargždų „Vaivorykštės" gimnazijoje yra susiformavusi tradicija rengti susitikimus su sėkmingai gyvenančiais, dirbančiais žmonėmis. Jų sėkmės istorijos įkvepia jaunus žmones svajoti, kelti tikslus ir juos realizuoti išnaudojant pačias įvairiausias galimybes. Vienas iš tokių susitikimų vyko rugsėjo 9 dieną, kai gimnazijoje svečiavosi IT inžinierius Kin Jantasig iš Tailando. Vyras susirinkusiai auditorijai mielai papasakojo savo gyvenimo istoriją.

 

     Būdamas vos 7-erių metų jis jau žinojo, ko norįs iš gyvenimo – vyras svajojo keliauti, būti nepriklausomas ir laisvas. Tačiau jo finansinė padėtis nebuvo tokia, kuri leistų lengvai įgyvendinti svajones. Skirtingai nei daugelis jaunimo šiais laikais, vyras ypač troško įgyti išsilavinimą, tad sulaukęs 11 metų tapo vienuoliu, nes tai, regis, buvo vienintelė išeitis.

Svečio asmeninio albumo nuotr.

 

     Po kurio laiko tailandiečiui pavyko išvykti į Bankoką ir ten tęsti studijas, nes šiame mieste buvo geresnių mokyklų. Vėliau vyrui buvo suteikta galimybė pasirinkti šalį, kurioje nori gilinti savo įgūdžius. Svečias prisipažino, kad iš kelių variantų nedvejodamas pasirinko Angliją, kuri jį nuolat viliojo, ir, regis, vilioja iki pat dabar – tai dabartinė vyro gyvenamoji vieta.

Svečio asmeninio albumo nuotr.

 

     Tailandietis visada svajojo gyvenime būti svarbus, norėjo, kad žmonės jį atpažintų, klaustų, kaip jis tapo tuo, kuo yra dabar. Kai patobulino savo anglų žinias, jis sulaukė pasiūlymo dirbti teisėjo darbą, bet atsisakė, nes manė, kad jo žinios per menkos ir jis nesupras, ką kiti šneka. Vėliau nutarė, kad savo ateitį nori susieti su informacinėmis technologijomis. Jis sutiko dirbti kompanijoje be atlygio, kad turėtų galimybę įgyti reikiamų įgūdžių. Vyrui puikiai sekėsi ir galiausiai jis, kilęs iš nepasiturinčios šeimos, tapo gerai uždirbančiu kompiuterių inžinieriumi.

 

     Na, o jeigu kam kilo klausimas, kokie vėjai atpūtė svečią iš Tailando į mūsų šalį, įdomus faktas yra tai, jog jis Anglijoje 2004 metais lotynų šokių pamokose susipažino su lietuve, kurią jau kuris laikas yra vedęs, ir kuri atlydėjo vyrą į paskaitą. Susitikimo metu pora klausytojams padovanojo vieną trumpą šokį. Paskutinėmis susitikimo minutėmis keletas mokinių paklausė, ar svečias vis dar užsiima meditacija, kuri jam anksčiau labai padėjo susidėlioti prioritetus, mintis bei suformuluoti aiškius tikslus, svajones. Auditorija sulaukė teigiamo atsakymo: svečiui užtenka vos 15 minučių per dieną susikaupimui. Taip pat buvo paklausta, kaip jis atsipalaiduoja bei ką daro laisvu laiku. Į šį klausimą juokaudamas atsakė, kad užsiima kikboksu bei šokiais.


     Taigi, vyro gyvenimo istorija išties parodo, kad pirmiausia reikia suformuluoti aiškius tikslus, norint pasiekti karjeros aukštumų. Išklausius pasakojimo peršasi mintis, kad užsiimti tik viena sfera negana – kuo daugiau žmogus mokosi, dirba ir siekia, tuo laimingesnis ir sėkmingesnis jis yra.

 

Gimnazistų nuomonės po susitikimo:

...your story was an example how to go all the way up till you reach your dream despite all difficulties...

Gytis

... your story was very inspiring. I hope our school will have more guests like you.....

Monika

... your story showed me that if you truly follow your dream, anything is possible. Also I loved the dancing...

Ieva

...I was pleased to learn more about Thailand's culture. I wish I had so much determination as you have...

Augustė

...you made me belive that if you work hard, you can make your dream come true....

Aistė

...a really touching story. I've got interested in meditation. It's one of the lectures I'll remember for a long time...

Mantas

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 104 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,