Mano Gargždai



Lengvi atlyginimai – į orą

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Prie akcijos, primenančios, kad socialinis darbas nėra tinkamai apmokamas, prisijungė Gargždų socialinių paslaugų centro darbuotojai. R. Rapalienės nuotr. Prie akcijos, primenančios, kad socialinis darbas nėra tinkamai apmokamas, prisijungė Gargždų socialinių paslaugų centro darbuotojai. R. Rapalienės nuotr.

Šiandien vidurdienį šalies socialiniai darbuotojai susivienijo bendram tikslui – dalyvavo solidarumo akcijoje „Atlyginimai lengvi, kad net kyla į orą“. Prie jos prisijungė ir Klaipėdos rajono socialinį darbą dirbantys specialistai.

  

Rugsėjo 27 d. Lietuvoje minima Socialinių darbuotojų diena. Šventės data pasirinkta atsižvelgus į tai, kad rugsėjo mėnesį 1993 metais įvyko pirmasis Lietuvos socialinių darbuotojų asociacijos suvažiavimas. Be to, diena siejama ir su šv. Vincento Pauliečio vardu.

Rugsėjo 26 d. 12 val. Klaipėdos krašto socialinių darbuotojų asociacija inicijavo Lietuvos socialinių darbuotojų solidarumo akciją „Atlyginimai lengvi, kad net kyla į orą“. Visos Lietuvos socialiniai darbuotojai buvo kviečiami vienu metu paleisti balionus į orą. Šia akcija siekiama priminti, kad šiuo metu socialinis darbas nėra tinkamai apmokamas. Šią iniciatyvą palaiko ir profesinės sąjungos „Solidarumas“  atstovai, kurie Vilniuje piketo metu taip pat į orą paleido balionus.

  

Prie solidarumo akcijos prisidėjo ir Gargždų socialinių paslaugų centro bei Priekulės socialinių paslaugų centro specialistai.

Klaipėdos krašto socialinių darbuotojų asociacijos narė Vilma Bružienė portalui mano-gargzdai.lt teigė, kad darbuotojai entuziastingai prisijungė prie akcijos. Palaikyti šios idėjos atvyko net tos moterys, kurios šiuo metu yra vaiko priežiūros atostogose.

  

Neabejingi liko ir Viliaus Gaigalaičio globos namų socialiniai darbuotojai.

Iš pradžių įstaigoje buvo paminėta profesinė šventė, kurią nuspalvino nuoširdūs direktoriaus Ramanto Ramanausko ir pavaduotojos Kristinos Pocienės sveikinimai. Vėliau visi išėjo į Globos namų kiemelį, kur palaikydami akciją paleido balionus.

 

Klaipėdos krašto socialinių darbuotojų asociacijos išplatintame pranešime skelbiama, kad socialinis darbas yra profesija, kuri  siekia  sąlygų, užtikrinančių žmogaus orumą ir žmogaus teises, įgalina asmenis, šeimas, bendruomenes, visuomenę spręsti žmonių socialines problemas, gerina žmonių gyvenimo kokybę, skatina žmonių sąveikos su jų socialine aplinka pokyčius ir taip stiprina solidarumą bei socialinį teisingumą bendruomenėse ir visuomenėje.

Nuo 2007 m. socialinis darbas yra įtrauktas į pavojingų darbų sąrašą. Savo darbe socialiniai darbuotojai dirbdami skirtinguose įstaigose dirba su labai skirtingais klientais tai benamiai, socialinės rizikos šeimos, asmenys priklausomi nuo alkoholio ar psichoaktyvių medžiagų, psichikos sutrikimų turintys neįgalieji, senyvo amžiaus asmenys. Nors darbas sunkus bei reikalaujantis labai daug specifinių žinių bei gebėjimų, socialiniai darbuotojai jį dirba su didele meile ir pagarba žmogui kuris atsidūrė  sunkioje  gyvenimo situacijoje.

Klaipėdos krašto socialinių darbuotojų asociaciją vienija 263 socialinių darbuotojų ir socialinių darbuotojų padėjėjų iš 42 skirtingų Klaipėdos, Klaipėdos rajono, Gargždų, Priekulės, Neringos, Palangos, Skuodo, Mažeikių, Telšių socialinių organizacijų.

  

R. Rapalienės ir akcijoje dalyvavusių V. Gaigalaičio globos namų darbuotojų nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 319 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,