Mano Gargždai



Parodoje „Grožis 2014“ – prabangūs aromatai ir prancūziška elegancija

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Prabangūs aromatai. Organizatorių nuotr. Prabangūs aromatai. Organizatorių nuotr.

Jau kitą savaitgalį, spalio 10-12 dienomis, Klaipėdoje vyks 10-oji, jubiliejinė paroda „Grožis 2014". Jubiliejų minintis renginys tviskės prabanga ir dvelks nišinės parfumerijos kvapų aromatais, kurių natos primins Didžiosios Britanijos karalienės Elžbietos II ir jos vyro Filipo deimantines vestuves. Rafinuotumo parodai suteiks išskirtiniai Lietuvos dizainerių kūriniai, alsuojantys prancūziška elegancija.


Nišinė parfumerija ir brangakmeniai
Parodos dalyvius karališkai nustebinti pasirengęs unikalių ir retų kvepalų butikas „Charm&Luxury". Į parodą atstovai atveš kvepalus Jam ir Jai „Boadicea the Victorious Blue Sapphire", kurių sukūrimą įkvėpė karalienės Elžbietos II ir jos vyro Filipo deimantinės vestuvės.


„Tai unikalūs kvepalai. Stulbinantį įspūdį palieka išskirtinio dizaino, didelę išliekamąją vertę turintis flakonas, kuris yra nepaprastas – rankų darbo, švininio krištolo, paauksuotame skyde inkrustuotas tikru safyru. Gražesnio flakono Lietuvoje neteko matyti", - teigia butiko atstovė Ieva Mėčienė.
„Šie kvepalai – tai investicija. Kažkas investuoja į paveikslus, kažkas į laikrodžius, yra žmonių, kurie ieško ypatingų, o ne duty free (neapmuitintų, red.past.) kvepalų. Esu tikra, po kelerių metų šių kvepalų kaina bus dar didesnė, nes išleistas labai ribotas jų kiekis", - pasakojo I.Mėčienė, pabrėždama, kad šis aromatas parduodamas tik keliolikoje prabangių parduotuvių pasaulyje, todėl parodos „Grožis 2014" lankytojai turės išskirtinę progą susipažinti bei įsigyti itin retų nišinės parfumerijos kvepalų.


Kvapais parodos svečius vilios ir butiko „Scent bar" atstovai. „Esame vieninteliai Lietuvoje išties įdomių parfumerijos ženklų atstovai. Stengiamės pasiūlyti įdomius istorija ir savita koncepcija parfumerijos ženklus. Vieni naujausių kvepalų – Veronoje Jam ir Jai pagaminti meilės kvepalai, apie kuriuos būtinai papasakosime per parodą", - sakė „Scent bar" vadovė Lina Galdikienė.


Parodoje bus galima išmėginti unikalius istorinius kvepalus „Farmacia Annunziata". Jų istorija siekia net 1561 metus.
„Tai kvepalai, tuomet dar odekolonai, gimę Benediktinių vienuolyno vaistinėje. Modernių laboratorijų dėka naujos formulės kvepalai buvo adaptuoti šiems laikams, tačiau šių kvapų ištakos yra gilioje senovėje. Išlaikę tiek amžių unikalaus aromato kvepalai rodo, kad tai vertingas rankų darbo parfumerijos kūrinys", - pasakojo L.Galdikienė, parodoje ketinanti pristatyti ir 12 skirtingų kvapų Jam ir Jai, kurie dirbant su astrologu buvo sukurti pagal zodiako ženklus. Augalų ir kitos natos įkomponuotos taip, kad stimuliuotų gerąsias zodiako ženklo savybes, gerai nuteiktų ir padėtų ypatingai pradėti dieną.


Parodoje – Lietuvą garsinančių dizainerių darbai
Unikalių kvapų apsvaiginti grožio renginio svečiai šiemet galės įvertinti ir Lietuvos dizainerių kurtus drabužius, kuriuos į parodą ketina atvežti uostamiestyje duris atvėręs butikas „Pret a Porter". Įsimintinomis tekstūromis, karpiniais ir siuviniais išsiskirs mados namų „Kristi Andress" kūriniai. Anot butiko atstovės Kristinos Damulevičienės, šių mados namų šedevrai – vieni brangiausių, tačiau tikrai įspūdingi.


„Nežinau nieko panašaus į juos – Londone gyvenančius Kristiną Kalinauskaitę ir Andrių Sergejenko. Jos kuriama moteriška linija dvelkia prancūziška elegancija. Kūriniuose daug rankų darbo, medžiagos dekoruotos ir karpiniais, ir siuviniais. Tai aukštos klasės suknelės, paltai ir kiti rūbai. Andrius Sergejenko, kuriantis vyrišką liniją, pats yra baigęs Londono Sevilijos akademiją, kurioje dėstytojauja. Pabaltijo šalyse ir Rytų Europoje tai yra vienas šaunausių meistrų, išmanančių klasikinio kostiumo siuvimą. Tai žmogus, tiesiog įvaldęs meną siūti kostiumus", - gyrė meistrą K.Damulevičienė.


Ieškantys išskirtinio stiliaus parodoje „Grožis 2014" suras ir Eglės Žiemytės sukurto prekinio ženklo „D.EFECT" modelius. Šiuolaikiniai, skulptūriški, kontrastingi, vadinamo oversize dydžio drabužiai tinka tiek smulkiam, tiek stambesniam puošeivai. „D.EFECT" paltus įsigijo karalienės Elžbietos II anūkė Zara Philips ir viena Nyderlandų karališkosios šeimos atstovė. Tai urbanistinis, šiuolaikinis drabužis.


„Tiek „D.EFECT", tiek „Kristi Andress" dirba užsienio rinkoms, Lietuvoje jų yra tik keliose parduotuvėse", - pasakojo viena butiko savininkių K.Damulevičienė, parodoje ketinanti pasiūlyti ir daugiau Lietuvos dizainerių kurtų išskirtinių drabužių.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 237 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,