Mano Gargždai



Policija atkreipia dėmesį į sunkėjančias vairavimo sąlygas

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

     Pareigūnai atkreipia dėmesį bei pataria tamsiu paros metu arba esant blogam matomumui pėstiesiems prisisegti atšvaitus arba neštis šviečiantį žibintą, dviratininkams - vilkėti ryškiaspalves liemenes su šviesą atspindinčiais elementais, ant dviračių naudoti žibintus. Ruduo, žiema, ankstyvas pavasaris - tai laikotarpis, kai į eismo įvykius tamsiuoju paros metu daugiausia patenka ir juose nukenčia pėstieji, dviračių vairuotojai, taip pat vadeliotojai. Tai kartu ir laikotarpis, kai eismo sąlygas sunkina tamsusis paros metas, blogas matomumas, rūkai, lietūs, šlapdriba, slidūs keliai.

 

     Efektyviausia saugumo priemonė tamsiu paros metu - atšvaitas. Be atšvaito einantis pėsčiasis iš tamsos išnyra vos už 40 ar 50 metrų, o 90 kilometrų per valandą greičiu važiuojančio automobilio stabdymo kelias dažnai ilgesnis ir įvyksta nelaimė. Nežiūrint daugkartinių perspėjimų apie atšvaitų ir kitų šviesą atspindinčių elementų naudojimo svarbą tamsiuoju paros metu, daugkartines atšvaitų dalinimo akcijas, atšvaitai naudojami nepakankamai, todėl pareigūnai primena pagrindinius reikalavimus bei taisykles:

Pėstiesiems įžengti į važiuojamąją dalį leidžiama tik po to, kai jie įvertina artėjančių transporto priemonių atstumą ir greitį:

Pėstieji privalo eiti šaligatviais arba pėsčiųjų takais dešine puse, o ten kur jų nėra, - kelkraščiu.

Kelkraščiu arba važiuojamosios dalies pakraščiu einantys pėstieji turi eiti prieš transporto priemonių važiavimo kryptį.

Pėstieji, einantys neapšviestu kelkraščiu arba važiuojamosios dalies kraštu tamsiu paros metu arba esant blogam matomumui, privalo neštis šviečiantį žibintą arba vilkėti ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais arba būti prie drabužių prisisegę kitiems eismo dalyviams matomoje vietoje atšvaitą. Traukiamas (stumiamas) platesnis kaip 1 m vežimėlis turi būti su atšvaitais: kairėje vežimėlio pusėje iš priekio - baltu, o iš galo - raudonu.

Vadeliojamų vežimo ar rogių priekyje turi būti balti, iš šonų - oranžiniai, gale - raudoni šviesos atšvaitai, pritvirtinti gerai matomose vietose ir pažymintys kraštinius vežimo ar rogių gabaritus.


     Pagrindinės atšvaitų nešiojimo taisyklės:

Atšvaitas turi būti prisegtas dešinėje drabužių pusėje, automobilio žibintų aukštyje, kad jį matytų iš priekio atvažiuojantys vairuotojai.
Juostinis atšvaitas dedamas ant dešinės rankos ties alkūne, o ant dešinės kojos - žemiau kelio. Ant rankinės ar kuprinės atšvaitai dedami iš dešinės pusės (dešiniarankiams).
Dviratininkams:

• Važiuojant keliu tamsiuoju paros metu arba esant blogam matomumui, dviračio priekyje turi degti baltos šviesos žibintas, o dviračio gale - raudonos šviesos žibintas, dviračio vairuotojas privalo dėvėti šviesą atspindinčią liemenę su šviesą atspindinčiais elementais. Atkreiptinas dėmesys, kad tamsiu paros metu šie reikalavimai taikomi važiuojant ne tik važiuojamąja kelio dalimi, bet ir kelkraščiu ar dviračių taku. Dviračio vairuotojai (keleiviai) iki 18 metų, važiuodami (vežami) keliu, privalo būti užsidėję ir užsisegę dviratininko šalmą. Kitiems vyresniems kaip 18 metų asmenims, dviračiu važiuojantiems keliu, rekomenduojama būti užsidėjus ir užsisegus dviratininko šalmą.

Vairuotojams:

• Tamsiu paros metu kelyje, išskyrus stovėti skirtas vietas, priverstinai sustoję motorinės transporto priemonės vairuotojas, išlipdamas iš motorinės transporto priemonės, privalo vilkėti ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 603 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,