Mano Gargždai



„Vaivorykštės“ gimnazijoje išrinktas naujas prezidentas

Įvertinkite šį įrašą
(6 balsai)
Povilas Kelbauskis džiaugėsi tapęs naujuoju gimnazijos prezidentu. M.Sutkutės nuotr. Povilas Kelbauskis džiaugėsi tapęs naujuoju gimnazijos prezidentu. M.Sutkutės nuotr.

     Gargždų „Vaivorykštės" gimnazijoje vyko prezidento rinkimai. Kandidatams nebuvo lengva – rinkimų metu dvi savaites buvo vykdomos agitacinės programos, patys jaunuoliai rūpinosi informacijos sklaida, pristatinėjo savo viešąsias kalbas mokyklos aktų salėje, dalyvavo debatuose.


     Kandidatuoti nusprendė trys moksleiviai: dešimtokė Aurelija Krėbsaitė bei vienuoliktokai Julius Mažeikis ir Povilas Kelbauskis.


     Spalio 23 dieną įvyko rinkimai – balsavimo teisę turėjo visi mokytojai ir gimnazistai. Balsavimą prižiūrėjo mokinių komisija. Didele balsų persvara laimėjo Povilas Kelbauskis - aktyvus vaikinas, turintis puikią iškalbą ir organizacinių savybių, priklausantis mokinių tarybai bei dalyvaujantis mokinių prezidentūros veikloje. Jį palaikė 328 balsavusieji.

 

     „Jei sakyčiau, kad nesitikėjau, kad galiu būti išrinktas - meluočiau. Bet tikrai nebuvau įsitikinęs. Visą rinkimų laikotarpį toks jauduliukas krūtinėje buvo... Kai pasakė, kad laimėjau, ir dar nemenka balsų persvara, tikrai apėmė geriausios emocijos.


     Jau pradėjau po truputį įgyvendinti savo planus, po atostogų pirmą savaitę mokykloje turėtų atsirasti mano pasiūlyta idėjų dėžė, kuri bus tiltas tarp mokinių ir mokinių prezidentūros. Ten bus renkamos geriausios mokinių idėjos, pastabos, lūkesčiai. Nepamiršiu ir mokyklos tradicijų. Žinau, kad noriu ir galiu tinkamai atstovauti mūsų gimnazijai tiek jos viduje, tiek ir išorėje", – savo poziciją reiškė vaikinas.


    Jis pakeitė buvusią prezidentę Gabrielę Gagilaitę, kuri šiuo metu jau studijuoja Vilniaus universitete. Pakalbinta ji perdavė linkėjimus Povilui ir pasidalino patarimais: „Dar praeitais metais pati skatinau Povilą kandidatuoti, nes per kelerius metus mokyklos prezidentūroje pastebėjau, kad tai yra labai aktyvus, sumanus, minią gebantis valdyti žmogus. Norėčiau jam palinkėti išlaikyti stiprią savo komandą, vykdyti rinkėjams duotus pažadus ir pasisemti kuo daugiau organizacinių ir kitų žinių, nes visgi kadencija truks tik dvejus metus, o įgytus įgūdžius galės panaudoti dar ilgai. Dar norėčiau labai pasidžiaugti - mano, kaip prezidentės, paskutinis slaptas noras buvo perduoti postą į to verto žmogaus rankas, o Povilas, manau, kaip tik toks ir yra!"


     Kiti rinkimai gimnazijoje vyks už dvejų metų, kuomet prezidentas baigs mokyklą.

 

Monikos Sutkutės nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 219 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,