Mano Gargždai



Gargždiškiai dalyvavo Lietuvos senjorų ir veteranų pirmenybėse

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Varžybų akimirka. Z.Bitino nuotr. Varžybų akimirka. Z.Bitino nuotr.

     Spalio 25 dieną Marijampolėje vyko Lietuvos senjorų ir veteranų greitųjų šachmatų pirmenybės. Į jas iš visos Lietuvos susirinko 61 šachmatininkas, kurių jauniausiajam buvo 50, o vyriausiajam – 89 metai. Dalyvių tarpe buvo ir 4 Gargždų „Sporto centras – Mintis" atstovai: Arūnas Gincas, Robertas Mockus, Rimvydas Lukošius ir Zigmas Bitinas.


     Buvo žaidžiami 9 ratai greitaisiais šachmatais, kiekvienam dalyviui skiriant po 12 min.+ 5 sek. visai partijai. Pirmąją varžybų pusę mūsiškiai atlaikė puikiai. Po 5 ratų R. Lukošius turėjo net 4,5 taško ir buvo antroje vietoje. Tik keliais laipteliais žemiau buvo A.Gincas (4 taškai), dvyliktoje vietoje buvo Z.Bitinas (3 taškai). Deja, įtampa darė savo, ir varžybų finišas mūsiškiams buvo nepalankus. Pralaimėję po keletą svarbių partijų, galutinėje įskaitoje gargždiškiai išsidėstė tokia tvarka: R.Lukošius (5,5 taško, 14 vieta), A.Gincas (5 taškai, 20 vieta), gerai finišavęs R.Mockus (4,5 taško, 35 vieta), Z.Bitinas ( 4 taškai, 37 vieta).


     Burtai lėmė, kad net trims mūsiškiams teko žaisti su Lietuvos šachmatų patriarcho a.a. Vlado Mikėno jaunesniuoju sūnumi Aliumi Mikėnu. Negana to, Arūnas Gincas partijoje su juo pasiekė gražią pergalę.


     Pirmenybėse dominavo „jaunesni", t.y. 50 - 60 metų sulaukę šachmatininkai, tačiau nemažiau principingi buvo ir vyresni. Gražu buvo žiūrėti, kaip prie lentų kovėsi žilagalviai, devintą dešimtį įpusėję veteranai. Jiems daug svarbiau buvo atvykti ir savo buvimu parodyti, kad šachmatai – sporto šaka, kurią gali kultivuoti kiekvienas visą ilgą, sąmoningą gyvenimą.

 

Zigmo Bitino nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 343 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,