Mano Gargždai



Nuaidėjo aštuntasis festivalis „Skambant gitarai“

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Baigiamajame „Skambant gitarai“ renginyje koncertavo festivalio „Tai – aš“ dalyviai. G. Muldarytės nuotr. Baigiamajame „Skambant gitarai“ renginyje koncertavo festivalio „Tai – aš“ dalyviai. G. Muldarytės nuotr.

Visą spalio mėnesį dainuojamosios poezijos ir autorinės kūrybos renginiais džiuginęs festivalis „Skambant gitarai“ baigėsi. Penktadienį Klaipėdos rajono gyventojai rinkosi į festivalio uždarymo koncertą.

 

skambantvidine1

Šių metų festivalį atidarė E. Seilius su „Baltijos gitarų kvartetu“. G. Muldarytės nuotr.

 

Įvyko penki koncertai

Festivalio „Skambant gitarai“ uždarymo koncerte pasirodė, užburiančia muzika kerėjo bei pliūpsnį energijos susirinkusiesiems dovanojo dainuojamosios poezijos festivalio „Tai – aš“ dalyviai: Justė Kazakevičiūtė, Karolis Špinkis (Vokietija-Lietuva), Vidas Petkevičius, Mihail Tselkovski su Jurij Nechaij (Baltarusija), Gytis Ambrazevičius su Tomu Usovu, Marek Galazka su grupe (Lenkija) ir Andrius Kulikauskas.

Aštuntą kartą organizuotas festivalis gerbėjams pasiūlė mažiau, tačiau kokybiškesnių renginių. Be festivalio „Tai – aš“ dalyvių šį mėnesį Gargžduose viešėjo ir savo kūriniais dėmesį kaustė „Baltijos gitarų kvartetas“, grupė „Blue In Groove“, Domantas Razauskas ir Saulius Petreikis, Vėžaičiuose pasirodė atlikėjas Simas Buziliauskas.

 

skambantvidine2

Abejingų nepaliko Gargžduose lankęsi Domantas Razauskas ir Saulius Petreikis. G. Muldarytės nuotr.

 

Ieškos naujų atlikėjų

Gargždų kultūros centro direktorės pavaduotoja Asta Vaičiulienė tvirtino, kad didžiausio susidomėjimo šiais metais sulaukė festivalio atidarymo ir uždarymo koncertai.

„Paskutinis renginys vyko net 3 valandas. Džiaugiamės, kad žiūrovai nepabėgo, nes buvo tikrai profesionalus ir pavykęs koncertas. Nuolatinių žiūrovų klausėme, ar nepabodo, tačiau jie mus nustebino atsakę, kad renginys galėjo tęstis dar ilgiau. Džiaugiamės ir draugyste su D. Razausku bei S. Petreikiu. S. Petreikis Gargžduose lankėsi ne pirmą kartą. Restorane „Lijo“ koncertavusi grupė iš Klaipėdos „Blue In Groove“ taip pat buvo žiūrovų teigiamai įvertinta, buvo didžiulis susidomėjimas, o staliukai užsakyti iš anksto“, – kalbėjo A. Vaičiulienė.

Paklausta, ką kitais metais, organizuojant festivalį, ketinama tobulinti, Kultūros centro direktorės pavaduotoja sakė, jog svarstoma plėsti akiratį ir ieškoti naujų atlikėjų, kad žiūrovams butų įdomu pamatyti kažką naujo.

 

skambantvidine3

Vėžaičiuose programą „Myliu tai, ką darau“ pristatė Simas Buziliauskas. G. Muldarytės nuotr.

 

Gyrė žiūrovus

A. Vaičiulienė pasakojo, kad festivalio metu pasirodę atlikėjai negailėjo liaupsių Gargždų publikai.

„Atidarymo metu su Edmundu Seiliumi pasirodęs „Baltijos gitarų kvartetas“ po kelių dienų koncertavo Klaipėdoje. Buvai šiltai nustebinta, kai uostamiestyje koncertą vedęs Viktoras Gerulaitis tris kartus pabrėžė, jog E. Seilius minėjo, kad Gargžduose buvo be galo geras koncertas. Džiaugiuosi“, – šypsojosi A. Vaičiulienė.

 

skambantvidine4

Į naktinėjimus restorane „Lijo“ kvietė grupė „Blue In Groove“. G. Muldarytės nuotr.

 

Baigiamojo koncerto akimirkos – Gerdos Muldarytės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 424 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,